0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Versteijnen Logistics referentie Jungheinrich

Versteijnen Logistics

Legbordenmagazijn op maat gemaakt

Met WeCommerce biedt logistiek dienstverlener Versteijnen Logistics een full-service e-commerce concept voor zowel B2B- als B2C-klanten. Een door Jungheinrich op maat ontworpen legbordenmagazijn, dat probleemloos in het bestaande warehouse wordt ingepast, maakt een efficiënt verloop van de e-fulfillment operatie mogelijk.

Full service e-commerce concept

Meer bieden dan enkel opslagruimte en simpelweg het verplaatsen van pallets. Voor logistiek dienstverlener Versteijnen Logistics uit Tilburg is het de gewoonste zaak van de wereld. Met hoogwaardige systemen en het leveren van meer arbeidsintensieve diensten zijn ze onderscheidend in de markt. Met onder andere het verzorgen van spare parts logistiek en een eigen co-packing bedrijf bewijst het bedrijf dat de strategie werkt. De aanpak biedt ook kansen voor een succesvolle e-fulfillment operatie. Versteijnen besloot daarom samen met e-business specialist Indicia een nieuwe weg in te slaan en een aparte BV, genaamd WeCommerce, in het leven te roepen. WeCommerce biedt het beste van twee werelden. Indicia verzorgt de webshops, genereert leads, ontwikkelt apps, etc. En Versteijnen Logistics verzorgt de volledige logistieke afhandeling. 

Versteijnen Testimonial

Bestaand magazijn herinrichten

De e-fulfillment operatie vraagt uiteraard wel om een andere inrichting; van de informatiestromen, maar ook van het warehouse. Doordat bestaande B2B-klanten steeds beter omgaan met hun voorraadhoogtes, was in één van onze magazijnen ruimte vrijgekomen. Versteijnen Logistics koos er dan ook voor om de e-fulfillment operatie te integreren in het bestaande pand. Ook het gegeven dat het terrein al volledig is beveiligd, speelde een rol in die keuze.

Legbordenmagazijn met entresol

In het 11,5 meter hoge warehouse werd 3.000 m vrijgemaakt voor een op maat ontworpen legbordenmagazijn van Jungheinrich. De sectie is inmiddels voorzien van één entresol vloer en nog deze zomer komt daar een tweede verdieping bovenop. Zo ontstaat een aparte opslagruimte van drie etages hoog, waarvan de bovenste beveiligd zal zijn voor de opslag van hoogwaardige en diefstalgevoelige artikelen. Een groot voordeel van de gekozen oplossing, waarbij gebruik wordt gemaakt van roostervloeren, is dat de sprinklerinstallatie volledig intact kon blijven, wat een financieel voordeel opleverde. Ook kon Jungheinrich bij de opbouw van de legbordensectie de bestaande staanders van de afgebroken palletstellingen hergebruiken, zodat Versteijnen alleen hoefde te investeren in liggers en roosters.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?