0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie TC De Bosrand

Tuincentrum De Bosrand

Gloednieuw magazijn en heftrucks die meegroeien 

Tuincentrum De Bosrand bestaat 40 jaar en is van oorsprong een kwekerij. Stap voor stap groeide de onderneming uit tot een combinatie van kwekerijen, groothandels en tuincentra. Tuincentrum De Bosrand verdeelt de goederen met eigen transport over de verschillende vestigingen in Wassenaar, Oegstgeest, Woerden, Alphen aan den Rijn en Rijsbergen. Ook bezorgen de tuincentra aan huis.

Flexibele magazijninrichting met toekomstperspectief

Het bestaande distributiecentrum in Wassenaar is te klein om de groeiende bulk aan importgoederen op te slaan en te verwerken. Tuincentrum De Bosrand kende bovendien geen overkoepelend logistiek systeem. Opslag- en locatiebeheer gebeurde op basis van kennis en ervaring van de medewerkers en elke vestiging had zijn eigen tussenopslag. Het bedrijf voorziet een nog sterkere groei omdat volgend jaar de webshop van start gaat. Ze zochten daarom naar logistieke verbetering om flexibel de pieken op te kunnen vangen met een opslagsysteem dat makkelijk schaalbaar is en blijft.

Heftrucks en magazijn stellingen uit één hand

De bouw van een nieuw distributiecentrum bij het tuincentrum in Oegstgeest biedt deze mogelijkheden en de inrichting is mede bepaald met de hulp van Jungheinrich. Tuincentrum De Bosrand beschikt nu over Jungheinrich palletstellingen voor de hoogbouw, een reachtruck, heftrucks, stapelaars, palletwagens en een orderpicktruck. Ook regelde Jungheinrich de heftruck trainingen en de belijning op de tussenvloeren. Door de belijning worden loop- en rijpaden gescheiden en duidelijke opslaglocaties gemarkeerd. Op de tussenvloeren worden de goederen geplaatst die moeilijk in stellingen zijn op te slaan.

Overstappen van gas heftrucks naar elektrische heftrucks

Het nieuwe distributiecentrum biedt volop ruimte tot verdere optimalisatie. Planten van eigen kwekerijen en inkoop komen er centraal binnen en worden direct verdeeld over de filialen via crossdocking. Wat gelabeld moet worden, krijgt een etiket en alles wordt op route gezet. Voor de opslag van de in bulk aangeleverde materialen beschikt het dc over een hoogbouwopslag en twee grote locaties op twee tussenvloeren. Met de nieuwe inrichting stapt het tuincentrum definitief over van gas- en dieseltrucks naar elektrische heftrucks.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?