De makers van uw logistiek

Wij zijn de makers van de interne logistiek. Met visie, vakmanschap, oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en ondernemerschap realiseren we uw optimale goederenstromen. Dat is wat ons al sinds het prille begin kenmerkt.

Onze oprichter Friedrich Jungheinrich was een Hamburgse pionier met een jarenlange ervaring uit het im- en exportbedrijf van zijn vader. De problemen van de ongemechaniseerde logistiek leerde hij in het begin van de twintigste eeuw letterlijk uit eerste hand kennen.

Jungheinrich Ameise 55 Jungheinrich Ameise 55

Na het einde van de tweede wereldoorlog voorzag hij dat de groei van de goederenstromen een vlucht zou nemen. In 1948 start hij met de productie van steekwagens en palletwagens – toen nog onder de naam ‘Ameise’: Duits voor de vlijtige werker onder de dieren, de mier.

Apart bedrijf

Fabriek in 1953 Fabriek in 1953

Zodra hij in 1953 de activiteiten onderbrengt in een apart bedrijf (H. Jungheinrich & Co Maschinenfabrik), gaat het snel. De Ameise 55 elektrische heftruck gaat in productie en nog datzelfde jaar opent hij de eerste verkoop- en servicevestiging in Mülheim (roergebied).

De reachtruck

De grondprijzen in Europa beginnen te stijgen en door de sterke economische opleving groeien bedrijven in een razend tempo uit hun jas. Friedrich Jungheinrich komt met het antwoord: de reachtruck. De in- en uitschuivende mast zorgt er niet alleen voor dat heftrucks kleiner worden, ook kunnen ze hoger tillen. Smallere gangpaden en hogere magazijnen: de visie van Friedrich Jungheinrich zou 60 jaar later nog steeds bepalend zijn in het denken van experts over magazijninrichtingen.

Ondertussen stapelen de innovaties zich verder op: in 1960 volgt de eerste disselstapelaar, in 1962 een onbemande heftruck met inductiegeleiding. In 1968 geeft hij opdracht voor de bouw van een smalle gangentruck. De truck wordt kort na zijn dood succesvol geïntroduceerd.

Jungheinrich Nederland

In 1964 opent het eerste Nederlandse filiaal. Friedrich Jungheinrich heeft de productontwikkeling inmiddels uit handen gegeven aan zijn medewerkers.

Jungheinrich Nederland in 1974 Jungheinrich Nederland 1974

Orderpicking

In de jaren ’70 winnen de supermarkten verder terrein op de kruideniers. In 1972 introduceren we orderpicktrucks. In 1984 volgen zelfs automatische orderverzamelsystemen.

  
Tussendoor beginnen we met de levering van onze eigen magazijnstellingen: een lang gekoesterde wens om de hele interne logistiek te kunnen bepalen.

Het milieubewustzijn neemt in de jaren ’90 toe. We ontwikkelen AC-draaistroomtechniek en energieregeneratie. De 21e eeuw brengt ontwikkelingen als lithium-ion techniek, fly-by-wire besturing en hoogfrequent-acculaders.

Software

In 2010 beginnen we met het ontwikkelen van eigen software, zoals WMS en vlootbeheer-software, met als doel dit te koppelen aan de truck. De koppeling zorgt voor een enorme impuls: voor de automatisering van heftrucks én in de verhoging van de omslagprestaties.

Onze RFID-plaatsbepaling wordt de norm in smalle gangen trucks. Gedreven door de opkomst van e-commerce logistiek wordt onze magazijnnavigatie bovendien dé trend voor het terugdringen van orderpickfouten.

Allesomvattende visie

Intralogistieke oplossingen van Jungheinrich Intralogistieke oplossingen van Jungheinrich

Onze nieuwe divisie Intralogistieke Oplossingen realiseert ondertussen totale magazijnen, voorzien van trucks, stellingen, terminals én software.

Magazijnautomatisering, adviezen over goederenstromen, opleiding van uw personeel en algehele service: met onze allesomvattende visie profiteren vandaag de dag wereldwijd duizenden logistieke operaties van onze optimalisaties.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Contact

Door een telefonische migratie kunnen problemen ontstaan tijdens het bellen. Door +31 toe te voegen aan ons nummer (+31172 44 67 89) heeft u een betere kans op een stabiele connectie.

Heeft u ons toch niet kunnen bereiken? Vul dan ons contactformulier in >

Onze excuses voor het ongemak!