Trillingsmeting en rapportage

Trillingsmeting

Schokken en trillingen zijn belastend voor het menselijk lichaam. Ze kunnen leiden tot overbelasting van en zelfs blijvende schade aan het complete bewegingsapparaat veroorzaken. De blootstelling aan trillingen moet dus zoveel mogelijk worden beperkt. Meten = weten!

Op www.trillingsapp.nl kunt u met uw smartphone of tablet (gyroscoopfunctie vereist) een indicatieve meting doen!

Pak uw smartphone of tablet en doe de gratis meting

Als werkgever moet u het werk zo organiseren dat gevaar voor de veiligheid en gezondheid door trillingen wordt voorkomen. Is dit redelijkerwijs niet mogelijk? Dan moet u dit gevaar zoveel mogelijk beperken. Neem daarom op de eerste plaats zoveel mogelijk praktische maatregelen. Met uw PVA (plan van aanpak) kunt u periodiek de niveaus van de lichaamstrillingen, waaraan uw heftruckchauffeurs worden blootgesteld, beoordelen en opnemen in uw RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie). Het Arbobesluit geeft voor deze beoordeling de wettelijke grenswaarden (1,15 m/s2) en actiewaarden (0,5 m/s2) voor lichaamstrillingen aan.

Vakkundige trillingsmeting inclusief rapportage

Jungheinrich biedt uitkomst in de regelgeving voor lichaamstrillingen door een vakkundige trillingsmeting voor u uit te voeren. U ontvangt de resultaten in een professionele rapportage die u kunt toevoegen aan uw RI&E.

De rapportage:

  • brengt in kaart in welke mate en op welke wijze uw chauffeurs aan lichaamstrillingen worden blootgesteld.
  • geeft helder aan welke maatregelen u kunt nemen om de blootstelling aan lichaamstrillingen te verminderen wanneer de actie- of grenswaarde wordt overschreden.

Ook trillingsmetingen voor andere typen materieel zijn mogelijk.

Vraag hier een offerte aan

Contact

Door een telefonische migratie kunnen problemen ontstaan tijdens het bellen. Door +31 toe te voegen aan ons nummer (+31172 44 67 89) heeft u een betere kans op een stabiele connectie.

Heeft u ons toch niet kunnen bereiken? Vul dan ons contactformulier in >

Onze excuses voor het ongemak!

Lichaamstrillingen