0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Shuttle stellingen / magazijnstellingen

Shuttles

Shuttle voor grote omslagprestaties

Een shuttle biedt heel wat voordelen zoals grote omslagprestaties bij het volledig vullen of leegmaken van een palletkanaal, het botsingvrij in- en uitslaan van pallets en een optimale ruimtebenutting dankzij de geringe hoogten van de stellingvakken.

Het consequente gebruik van de opslagruimte wordt mogelijk gemaakt door onze shuttlesystemen die bestaan uit een carrier, een dragende truck en een kanaalstelling. De stelling biedt in de hoogte en breedte plaats aan vele palletkanalen. Doordat de kanalen nauwelijks hoogte nodig hebben, kan de ruimte zeer effectief worden benut. Als dragende truck kan nagenoeg iedere Jungheinrich hef- of magazijntruck worden gebruikt.

Halfautomatische opslag met shuttle

De shuttle werkt bijzonder efficiënt tijdens herhaald in- en uitslaan in hetzelfde palletkanaal. De shuttle wordt op de vorken van de dragende truck opgenomen en in het palletkanaal geplaatst. Hij beweegt zich zelfstandig onder de opgeslagen pallets, zonder verbonden te zijn met de dragende truck. Na het afzetten van de eerste pallet en het indrukken van de starttoets op de afstandsbediening voert de shuttle automatisch en zelfstandig alle rij- en hefbewegingen uit. Sensoren detecteren de positie van ingeslagen pallets en zorgen zo voor het botsingvrij in- en uitslaan van nieuwe pallets. Terwijl de carrier zich verplaatst, kan de heftruckchauffeur een andere pallet halen en de volgende inslag starten. 

Gebruiksvriendelijke afstandsbediening (draadloos)

De afstandsbediening en de besturing van de shuttle communiceren via een bidirectionele radioverbinding. De afstandsbediening is ergonomisch gemonteerd in het gezichtsveld van de bestuurder. Met overzichtelijke functietoetsen en een duidelijk informatiedisplay verloopt de bediening zeer vlot. De terminal kan mobiel worden ingezet of kan ook virtueel worden bediend via het aanraakscherm van een bestaande, draadloze terminal.

Varianten van het shuttlesysteem bieden flexibiliteit

Verschillende varianten van het shuttlesysteem maken het mogelijk om verschillende ladingdragers zoals euro- of industriële pallets in hetzelfde stellingsysteem te verwerken. Sensoren detecteren automatisch de grootte van de pallets. In- en uitslag volgens lifo (last in, first out) of fifo (first in, first out) is eenvoudig mogelijk. Als een kanaal volledig moet worden geleegd, brengt de shuttle automatisch iedere pallet van het kanaal naar de uitslagzijde waar deze met een hef- of magazijntruck kan worden opgenomen en naar de expeditie gebracht. Deze functie is ook mogelijk als niet alle, maar slechts een gedefinieerd aantal pallets moet worden uitgeslagen. Als er geen in- of uitslag plaatsvindt, kunnen alle pallets automatisch naar de uitslagzijde worden gebracht. Voor de efficiënte werking van een koelhuis is een hoge ruimtebenutting van groot belang. De palletshuttle in de vrieshuisuitvoering kan worden gebruikt bij temperaturen tot -30°C. Een tweede accu met laadstation zorgt voor een lange inzetbaarheid.

Shuttlesystemen met personenbeveiligingssysteem

Bij grotere stellingsystemen kunnen met één afstandsbediening tot 69 shuttles worden aangestuurd. Door het shuttlekenmerk op de afstandsbediening te veranderen, kan contact worden gelegd met een andere shuttle. Het personenbeveiligingssysteem (optie) beveiligt de toegang tot een palletkanaal of een gangpad. In geval van alarm worden de shuttlecarriers tot stilstand gebracht. Bevoegde hef- en magazijntrucks worden automatisch herkend en vormen geen belemmering tijdens de bediening van de stelling.

UPC P1-P6
Under Pallet Carrier 1,5t

In shuttle stellingen verzorgen shuttles de in- en uitslag van pallets. Goederen worden efficiënt opgeslagen in compacte kanaal-opslagsystemen. 

Lees hier meer

Heeft u nog vragen?