0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Stage Flottenmanagement

Jungheinrich FMS - Fleet Management

Een digitaal fleet management systeem geeft u inzicht in de activiteiten en technische gegevens van uw intern transportmaterieel. Daarmee kunt u rapportages maken en bijsturen waar dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer het aantal schades hoog is of als er veel stilstand is. Zo krijgt u meer grip op logistieke processen en kunt u heftrucks efficiënter inzetten. 

Het Jungheinrich FMS combineert verschillende soorten heftruckdata in één online systeem. Met behulp van de verzamelde data kunt u zien hoe uw heftrucks presteren. Ons fleet management systeem laat u zien wat de servicekosten van uw heftrucks zijn, het aantal laaduren van uw accu’s, wie toegang heeft, op welke moment er schade is ontstaan en nog veel meer.

Voordelen van Jungheinrich FMS voor heftrucks

  • Efficiënt beheer en meer grip op de logistieke operatie
  • Geschikt voor elk merk heftruck en vlootgrootte
  • Helpt bij het verlagen van operationele kosten, truckschades en stilstand
  • Begrijpelijke evaluaties en rapportages
  • Altijd en overal toegang tot uw heftruckgegevens

Jungheinrich persbericht | nieuw fleet management systeem

Altijd zicht op de prestaties van uw heftrucks

Het Jungheinrich FMS bestaat uit zeven modules. U kiest zelf welke modules u wilt hebben. Via een online managementportal die u vanaf elke plek kunt raadplegen, heeft u altijd zicht op de prestaties van uw heftrucks.

De modules Basis, Bedrijfskosten en Onderhoudsmanagement helpen u om grip te houden op de kosten en het onderhoud van uw heftruckvloot. De modules Veiligheid, Productiviteit, Accu management en Toegangsregeling geven u inzicht in de prestaties van uw heftrucks.

Module Basis

Met de module Basis heeft u een overkoepelend overzicht van alle heftrucks en magazijntrucks in uw vloot.

Module Bedrijfskosten

De module Bedrijfskosten toont een overzicht van de servicekosten en bedrijfsuren van elke heftruck. Daarmee kunt u de rendabiliteit van uw vloot blijven evalueren en weet u wat voor de meeste kosten zorgt.

Module Onderhoudsmanagement

De module Onderhoudsmanagement biedt u een volledig overzicht van alle onderhoudsbeurten en veiligheidscontroles.

Module Veiligheid

De module Veiligheid helpt u bij het verbeteren van de veiligheid. U heeft de controle over wie toegang heeft tot de heftrucks en magazijntrucks, u kunt chauffeurs toewijzen aan intern transport materieel en schokken worden geregistreerd.

Module Productiviteit

Met de module Productiviteit krijgt u inzicht in hoe uw heftrucks worden gebruikt. Deze module geeft u een gedetailleerd overzicht van de huidige bedrijfsuren en een prognose van de bedrijfsuren die aan het eind van het lopende kalenderjaar te verwachten zijn. Dit geeft u de mogelijkheid om, indien nodig, de bezetting van uw vloot in een vroeg stadium te optimaliseren.

Module Accumanagement

Met de module accumanagement bewaakt u de levensduur van heftruck accu’s, kunt u onjuiste bedieningen snel identificeren en doelgerichte maatregelen nemen om onnodige onderhoudskosten te voorkomen.

Module Toegangsregeling

Met de module Toegangsregeling regelt u online de toegang op persoonsniveau en afdelingsniveau tot de heftrucks. Hierdoor voorkomt u ongeoorloofd gebruik en verhoogt u de veiligheid op de vloer. Met deze module bepaalt u ook of de heftruck automatisch uitschakelt wanneer deze niet wordt gebruikt.

Fleet management in de praktijk

Het fleet management systeem van Jungheinrich zorgde bij groentebedrijf vanRijsingengreen voor meer grip op de heftruckvloot. Zij gebruiken een fleet management systeem dat de inzetduur en het aantal laadcycli van elke heftruck registreert. Ook regelen ze wie toegang mag hebben tot het intern transportmaterieel en worden de schokken tijdens het rijden geregistreerd. Met behulp van het fleet management systeem wordt er bij vanRijsingengreen zorgvuldiger gewerkt en is het aantal schades met minimaal 50% gereduceerd.

Heeft u nog vragen?