0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Stapelaar / heftrucks

Stapelaar

De stapelaar is een ‘elektrische palletwagen met een hefmast’. Afhankelijk van uw wensen, eisen en de inzetomstandigheden kiest u voor een elektrische meerij stapelaar of een handverrijdbare stapelaar.

Jungheinrich stapelaars zijn zuinig, milieuvriendelijk en eenvoudig en licht te besturen dankzij de  elektrische stuurbekrachtiging. Een ingebouwde acculader, het compacte design en de robuuste bouw maken de Jungheinrich stapelaar tot de meest verkochte stapelaar van Nederland. Onze range bestaat uit stapelaars voor incidenteel gebruik en voor het zwaardere werk over lange afstanden.

Optioneel zijn onze stapelaars uit te rusten met handige assistentiesystemen, die de veiligheid en gemak voor de bestuurder vergroten. Zo zorgt curveCONTROL voor stabiliteit in de bochten door de snelheid terug te nemen en met liftPLUS wordt het eenvoudig om bij een geringe belasting een hogere hefsnelheid te bereiken.


De meeloop stapelaar is uiterst geschikt voor verschillende taken: van incidenteel orderpicken tot het inslaan van goederen. Door het compacte design en de zijdelings geplaatste dissel zijn onze stapelaars veilig en handig in gebruik. 

Lees hier meer

De meerij/meeloop stapelaar is ideaal voor situaties waar de stapelaar voor korte tot middellange afstanden wordt gebruikt. Onze modellen zijn uitgerust met staplatform of zijdelingse zitplaats en als duolift (een extra set vorken).

Lees hier meer

Verschillende soorten stapelaars

Er zijn verschillende soorten stapelaars: de elektrische stapelaar met dissel, met platform, met zijdelingse zitplaats en met een extra set vorken (de duolift).

De zijdelings geplaatste dissel op de meeloop stapelaar biedt de bediener een uitstekend zicht op de last. Door de dissel aan de zijkant te plaatsen, wordt de veiligheid voor de bestuurder vergroot. Met een capaciteit tot maximaal 6.000kg zijn onze meeloop stapelaars uiterst geschikt voor verschillende taken: van incidenteel orderpicken tot het inslaan van goederen en voor het meenemen op de vrachtwagen.
 
De meerij/meeloop stapelaar is ideaal voor situaties waar de stapelaar voor korte tot  middellange afstanden wordt gebruikt. Door het klapbare, verende platform is de stapelaar flexibel inzetbaar. Wij bieden vier verschillende staplatformen, die de schokken van drempels en oneffenheden in de vloer opvangen en zorgen voor een ergonomische houding.

Door de zijdelings geplaatste stoel op de meerij stapelaar heeft de bestuurder het beste zicht op de last en zijn omgeving. Een voordeel dat vooral tot zijn recht komt bij het vaak wisselen van rijrichting. En met de in hoogte verstelbare voetbediening is elke bestuurder, ongeacht de lengte, verzekerd van een ontspannen werkplek.

’s Werelds eerste stapelaar met vaste lithium-ion accu

In februari 2019 presenteerden wij een wereldprimeur: de ERC 216zi. Deze stapelaar heeft een geïntegreerde lithium-ion accu, wat flinke voordelen oplevert. Door het verdwijnen van de accutrog is de ERC 216zi 17 cm korter en dus sneller en eenvoudiger te manoeuvreren, ook in kleine ruimten. De bestuurder heeft een vrij zicht op de last en de bestuurderscabine is verruimd en nog ergonomischer ingericht. Het intuïtieve bedieningsconcept smartPILOT waarschuwt bij een te hoog geheven last. Het systeem operationCONTROL bewaakt de hefhoogte en last en geeft een signaal door aan de smartPILOT.

Stapelaars uit eigen fabriek

Jungheinrich stapelaars en toebehoren, zoals accu’s, laders en motoren, worden in eigen fabrieken geproduceerd. Door de productie in eigen beheer te houden, levert dit handige voordelen op, zoals een hoge energiezuinigheid. Onze stapelaars kennen verschillende varianten, optionele assistentiesystemen en praktische toepassingen. Wij voorzien u graag van een passend advies.


Deze bedrijven gingen u voor

Heeft u nog vragen?