0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie MINC

MINC

Magazijn opnieuw inrichten levert meer op

De uitbreiding en het opnieuw inrichten van het warehouse van MINC bracht rust en overzicht op de vloer. Directeur Johan Maring spreekt van een ‘grote logistieke slag’. Processen zijn geoptimaliseerd, er wordt efficiënter gewerkt en de veiligheid op de vloer is verder vergroot.

Het binnenhalen van twee grote klanten noodzaakte direct marketing & fulfilment bedrijf MINC uit Mijdrecht halverwege vorig jaar tot het huren van een extern magazijn. Dat die oplossing tijdelijk zou zijn, stond voor algemeen directeur Johan Maring echter meteen al als een paal boven water. “Zeker logistiek gezien is zo’n extern magazijn niet ideaal. We hebben daarom direct verschillende alternatieven naast elkaar gelegd.” De juiste oplossing vond MINC in uitbreiding en het opnieuw inrichten van het bestaande pand. De capaciteit werd met ongeveer 40% vergroot en dankzij een tussenvloer kwam bovendien nog eens 600 m2 vrij. 

Snelle uitbreiding van het magazijn

Een strakke planning was nodig om zoveel mogelijk materialen te kunnen hergebruiken. “Het was niet mogelijk om het gehuurde magazijn leeg te rijden en daarom moesten we in fases werken”, legt Maring uit. Ook hier werkten MINC en Jungheinrich nauw samen, wat resulteerde in een operatie zonder problemen. De uitbreiding was in ongeveer een half jaar tijd een feit en alle klanten van MINC worden weer vanuit één locatie geholpen. Het nieuwe logistiek centrum telt ongeveer twee kilometer aan legbordstellingen en circa 3.000 palletlocaties.

MINC Testimonial

Meer veiligheid en overzicht in het magazijn

Maring is er van overtuigd dat het inschakelen van de externe expertise zijn bedrijf geen windeieren heeft gelegd. “Vanaf de eerste tekening hebben we goed en veelvuldig met Jungheinrich van gedachten gewisseld. Mede daardoor konden we echt een enorme slag maken in ons logistieke proces”, stelt hij.

Het overzicht op de vloer is aanzienlijk verbeterd door duidelijke grenzen tussen productie aan de ene kant en een legborden magazijn aan de andere kant en een apart palletmagazijn. De veiligheid is verder vergroot, onder andere door een nog betere scheiding van heftrucks en voetgangers. Verder verlopen de dagelijkse processen efficiënter, doordat er  minder logistieke bewegingen zijn. Het aantal uren magazijnwerk is met een kleine 20% gedaald. Medewerkers kunnen we nu nog effectiever worden ingezet.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?