0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie Sabic

SABIC

Ergonomischer en sneller werken dankzij nieuwe vloot 

SABIC is een internationaal petrochemisch bedrijf met het Europese hoofdkantoor in Sittard en een productielocatie op industrieterrein Chemelot in Geleen. Er werken in Limburg maar liefst 1.800 mensen bij SABIC. Wereldwijd zijn dit er ruim 40.000 en het bedrijf groeit nog steeds. In Geleen produceert SABIC hoogwaardige grondstoffen voor de productie van verschillende kunststoffen die gemaakt zijn van koolwaterstoffen. Veilig werken en oog voor het milieu staan hoog in het vaandel.

Onze uitdaging

Het leasecontract van de vorige intern transportvloot liep af. Daarom startte SABIC een tender. In eerste instantie voor de trucks die worden ingezet in Geleen, maar al snel bleek dat ook de locaties in Genk (B) en Gelsenkirchen (D) toe waren aan een nieuwe vloot. De gezamenlijke tender omvatte uiteindelijk zo’n 70 machines, waarbij delegaties van de drie vestigingen meerdere trucks en merken aan de tand voelden en onder meer hebben gelet op veiligheid.

Sabic referentie elektrische heftruck

De oplossing

De keuze viel unaniem op Jungheinrich, dat in totaal ongeveer 70 trucks verving, variërend van elektrische palletwagens tot drie- en vierwiel heftrucks met hefcapaciteiten van 1,5 tot 4,5 ton. De nieuwe trucks worden geleased voor een periode van 60 maanden, inclusief full service.

De nieuwe generatie trucks is voorzien van het duoPILOT bedieningsconcept en biedt de mogelijkheid om accu’s zijdelings te wisselen. Alle trucks zijn aangesloten op de vlootbeheersoftware ISM Online van Jungheinrich.

Sabic referentie bediening

Het resultaat

De duoPILOT bediening kwam in de buurt van de voor de chauffeurs van SABIC vertrouwde werkwijze met mechanische hydrauliekhendels. Door voor een vergelijkbaar concept te kiezen, is de kans op onverwachte handelingen minimaal. Dat komt de veiligheid ten goede.

Ook het zijdelings wisselen van de accu’s heeft de veiligheid verder verhoogd. Bovendien is SABIC per accuwissel een kwartier sneller en dus eerder weer productief. Dankzij de mogelijkheid om de accu’s zijdelings te wisselen, konden de trucks tevens worden voorzien van een vaste, optimaal geveerde cabine. De verwachting is dat het aantal fysieke klachten hierdoor afneemt.

Dankzij vlootbeheersoftware ISM Online is de producent in staat om een efficiënte inzet van de complete vloot te verwezenlijken en een veilige inzet te waarborgen. De software regelt de toegangscontrole tot de trucks, biedt overzichtelijke rapportages van de truckinzet en registreert shock-detectie.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?