0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Heftruck EFGp30i lithium-ion
Productnieuws

De toekomst van de heftruck is elektrisch

De trend is overduidelijk: de heftruck met verbrandingsmotor maakt plaats voor de elektrische heftruck. Zeker nu wij de komst van de EFG P30i via een sneak preview aankondigen. De kracht en inzetkwaliteit van een dieseltruck, maar dan volledig elektrisch aangedreven.

De P30i speelt in op de trend naar verdere elektrificatie van intern transportmaterieel. Het marktaandeel van diesel en lpg-trucks loopt terug, mede door de aangescherpte milieueisen en het groeiende milieubewustzijn. Elektrisch rijden is gemeengoed bij personenauto’s en ook voor vracht- en bestelwagens komen er steeds meer alternatieven voor de verbrandingsmotor.

Voor zwaarste buiteninzet

Met de nieuwe P-serie verenigen wij het beste van onze kennis en ervaring uit de EFG-serie met die van de jongste verbranders uit de VFG-familie. Dat betekent: grote wielen en een langere wielbasis voor een inzet op oneffen terrein en een extra bodemvrijheid. Robuuste bumperdetails die de mogelijkheden voor een veeleisende buiteninzet extra onderstrepen. Een riante cabine voor meer comfort en bewegingsvrijheid. Meer vermogen, dankzij het hogere voltage van 96V, krachtigere motoren en een geoptimaliseerd hydraulieksysteem.

Comfort voor de chauffeur

De omstandigheden in de buiteninzet verschillen sterk en daarom is de P30i uitgerust met een krachtigere verwarming, inclusief boostfunctie. Deze nieuwe verwarming vergroot het verwarmingsvermogen en maakt eventueel beslagen ruiten binnen no-time weer zichtvrij. Bij warme termperaturen biedt een optionele airco uitkomst. De P30i is standaard voorzien van de Grammer MSG65 stoel. Optioneel is de een supercomfortabele, automatisch geveerde stoel met actieve klimaatregeling, de Primo Evolution, leverbaar.

Lithium-ion accu

De lithium-ion accu in de P30i bestaat uit twee modules van elk 25 kWh. De heftruck kan probleemloos worden ingezet bij temperaturen van -20°C tot +40°C. Daarbij levert de P30i  voldoende energie om eenvoudig een twee- en drieploegeninzet te presteren als de truck tijdens de pauzes wordt geladen. Dankzij de nieuw ontwikkelde laadstekker en de makkelijk bereikbare aansluiting aan de zijkant, gebeurt het (tussen)laden altijd snel en ergonomisch.

Elektrische heftruck lithium-ion efgp30i

Emissievrij

Vergeleken met een diesel heftruck bespaart de P30i 52% CO2 tijdens zijn gehele inzetduur. De lithium-ijzerfosfaat accu is vrij van het controversiële kobalt als grondstof. Op deze manier biedt de techniek een duurzaam, herbruikbaar en emissievrij alternatief voor intern transport. 

Overal snel en makkelijk laden

De komst van de P30i hangt samen met de ontwikkeling van een complete lijn technieken om elektrische heftrucks buiten, zonder accuwissel, in te zetten. Laders die tegen een stootje kunnen en onder alle weersomstandigheden blijven functioneren. Slimme, all-weather laadpunten, verbonden met een laderconfiguratie op afstand en stationaire of juist verplaatsbare energiestations, zoals het Jungheinrich energie opslag systeem. Krachtig elektrisch rijden betekent dat een krachtig elektrisch netwerkstructuur nodig is, die probleemloos piekbelastingen opvangt.

De P30i maakt duidelijk wat de mogelijkheden zullen zijn als het gaat om heftrucks in een buiteninzet. De heftruck helpt mee aan de verduurzaming van het intern transport, dat zowel buiten als binnen probleemloos, duurzaam en emissievrij moet zijn.

Nieuwsbrief inschrijven

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?