0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich persbericht automatisering
08/30/2017

Jungheinrich bouwt automatisch magazijn pompenfabrikant Kracht

Jungheinrich bouwt een geautomatiseerd magazijn voor pompenfabrikant Kracht. Kracht wil in het Duitse Werdohl een nieuw, 3.500 m2 groot distributiecentrum realiseren. De automatische opslag zal 5.100 palletplaatsen tellen, terwijl het kleingoedgedeelte plaats gaat bieden aan meer dan 12.000 bakken.

Het nieuwe pand is gebaseerd op silobouw, waarbij de magazijnstellingen deel uitmaken van de dragende constructie. De wand- en dakconstructie worden eveneens door Jungheinrich geleverd.

De palletopslag zal worden bediend door twee automatische magazijnkranen. De bakken in de kleingoedopslag worden in- en uitgeslagen met een automatische miniloadkraan. De pallets en bakken zullen door automatische conveyors naar de orderpickhal direct ernaast worden geleid. Per uur zal hier gepickt kunnen worden van 60 europallets en uit 140 bakken.

De goederen zijn zowel bedoeld voor verzending aan klanten, als voor de bevoorrading van de eigen productie van Kracht. “In de toekomst willen we al het materiaal in het distributiecentrum opslaan, beheren en orderpicken,” legt algemeen directeur Heiko Zahn van Kracht GmbH uit. “Zo’n 30% van de gereserveerde ruimte in onze productiehallen valt daardoor vrij, waarmee we onze productieprocessen weer beter kunnen stroomlijnen en ons machinepark kunnen vergroten.”

Voor de aansturing van het automatische magazijn implementeert Jungheinrich ook een Warehouse Management Systeem. Met het distributiecentrum is een investering van 7,7 miljoen euro gemoeid. De bouw moet deze zomer afgerond zijn.

Over Kracht

Kracht GmbH is een middelgroot familiebedrijf dat wereldwijd actief is. Op de hoofdvestiging in het Duitse Werdohl werken meer dan 310 mensen. In China, de Verenigde Staten en Hongarije zijn nog eens 85 medewekers actief. Kracht ontwikkelt en produceert verstelpompen en stromingsmeters voor gebruik in windmolens, scheepsaandrijvingen, doseer- en mixinstallaties en testapparatuur. Verder fabriceert de onderneming hydraulische producten voor bijvoorbeeld bouwmaterieel, landbouwvoertuigen en de machinebouw.

Heeft u nog vragen?