0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
werkkooi Jungheinrich
Wet- & Regelgeving

Nieuwe wetswijziging verbiedt het gebruik van een werkkooi op de heftruck

Per 1 juli 2020 heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een wijziging van het Arbeidsomstandighedenbesluit doorgevoerd. Naar aanleiding van deze wijziging is het niet meer toegestaan om een werkkooi, werkbak of werkplatform in combinatie met een heftruck te gebruiken.

De wijziging van het Arbobesluit betekent dat het gebruik van een werkkooi of werkplatform in combinatie met heffen, en zodoende met een hefwerktuig of heftruck, per 1 juli 2020 niet meer is toegestaan. Aan dit besluit zijn vooraf diverse bezwaren ingediend, onder meer door de branchevereniging BMWT en ondernemersvereniging Evofenedex. Het Ministerie van SZW heeft deze bezwaren naast zich neergelegd. De Arbeidsinspectie kan bedrijven, die de werkkooi in combinatie met een heftruck blijven gebruiken, beboeten.

Kleine reparaties

Voor kleine werkzaamheden in het magazijn, zoals het vervangen van een lamp, het plegen van onderhoud of reparaties in de hoogte, was de werkkooi een handig hulpmiddel. De kooi wordt via de vorkkokers door de heftruck opgepakt en eenvoudig naar de juiste hoogte geheven.

Alternatief werkkooi

Met onze small parts orderpicktruck, de EKM 202, kunt u de kleine werkzaamheden op hoogte volgens wettelijke richtlijnen blijven uitvoeren. Het alternatief van de werkkooi maakt het tevens mogelijk om orders zonder pallets te verzamelen. De multi-inzetbare EKM 202 bereikt een hoogte tot 5 meter. Bent u op zoek naar een alternatief voor handelingen boven 5 meter? Met een (gehuurde) hoogwerker van onze partner Riwal kunt u veilig uw vertrouwde taken blijven uitvoeren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?