0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Nieuwe EFG 6 serie

De EFG 6-serie is de sterkste Jungheinrich truckrange ooit

Jungheinrich presenteert tijdens LogiMAT 2019 de EFG 6-serie elektrische heftrucks. Met een hefvermogen van 6 tot 9 ton is het de krachtigste Jungheinrich truckrange ooit. De EFG 6-serie is geschikt voor gebruik binnen en buiten onder de zwaarste omstandigheden. 

De EFG 6-serie is speciaal ontworpen voor krachtige toepassingen in bijvoorbeeld de dranken- en bouwmaterialengroothandel of in de machinebouw. Met een hefcapaciteit tot 9 ton en met een lastzwaartepunt oplopend van 600 tot 900 mm, biedt Jungheinrich niet alleen één van de krachtigste elektrische heftrucks in de markt, maar ook een grote keuzevrijheid.

Hoogste prestaties

De treden zijn ruim en de geklimatiseerde cabine past in de lijn van de andere EFG-heftrucks. De vlakke vloerplaat, de grote voetruimte, de comfort stoel met instelbare armleuning zijn duidelijk afgestemd op een stevige inzet. Bij de mastbediening zijn alle gangbare Jungheinrich systemen mogelijk; voor het rijden bestaat de keuze uit dubbelpedaal-optie of het enkele acceleratiepedaal met rijrichtingschakeling in de armleuning. Nieuw in de cabine is de optioneel leverbare zijdelings verstelbare stoel, die naar links of rechts kan worden versteld voor een extra goed zit- en zichtpositie.  

EFG 6 serie productnieuws

Grootste portfolio

Jungheinrich brengt de EFG 6-serie in verschillende chassismaten, waardoor het totaal op 14 verschillende truckmodellen komt. Het is het grootste productportfolio in dit high-performance heftrucksegment. Afhankelijk van de chassismaat zijn accucapaciteiten mogelijk van 1.240 Ah tot 1.548 Ah (80V). De EFG 6-serie is leverbaar met twee accu-opties: de traditionele lood-zuur accu’s en lithium-ion accu’s. De lithium-ion accu’s zijn tussentijds op te laden, wat een non-stop inzet mogelijk maakt. Dankzij het aandrijfconcept met twee AC aandrijfmotoren en twee synchrone reluctantiemotoren voor de hydrauliekpomp, levert de EFG 6-serie een maximaal vermogen bij een minimaal verbruik, zelfs met bevestigde aanbouwapparatuur. Het standaard geleverde drive&liftPLUS pakket garandeert maximale prestaties onder alle omstandigheden.

Assistentiesystemen helpen mee

Een uitgebreide reeks assistentiesystemen, zoals addedVIEW en zoneCONTROL, zorgen voor een optimale veiligheid. Met addedVIEW wordt, door de vier digitale camera’s, het gebied rondom de truck extra zichtbaar. Elke zijde is via splitscreentechniek te zien, inclusief een 360 graden totaaloverzicht vanuit vogelperspectief. Het nieuwe systeem zoneCONTROL zorgt met radiobakens en truckherkenning voor automatische snelheidsbeperking bij knelpunten en waarschuwingen voor de aanwezigheid van andere trucks en personen in het werkgebied.  

Heeft u nog vragen?