0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Duurzaamheid Jungheinrich

Elektrificatie

Wij gaan volledig elektrisch. Volgt u ons naar een schonere wereld?

De toenemende aandacht van het bedrijfsleven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft als gevolg dat leveranciers kritisch worden beoordeeld op duurzaamheidsaspecten. Samenwerken met Jungheinrich betekent dat uw organisatie participeert in een groeiende keten van duurzame producenten. Deze ketensynergie is een effectieve manier om milieuvriendelijk ondernemen te stimuleren. Het draagt bij aan een energie neutrale productie en het verminderen van de CO₂-uitstoot. Jungheinrich Nederland is een solide logistiek partner en een betrouwbare schakel in een duurzaam verantwoorde keten.

Het zoeken naar verbeteringen op milieugebied in alle kernactiviteiten – beginnend bij onze producten, eindigend bij onze services – zit daarom ook in onze processen verankerd.

We introduceren aan de lopende band nieuwe technologieën die de gevolgen voor het milieu minimaliseren. Zo werken we aan een constante vermindering van de impact van onze productieprocessen, producten en diensten.

Voordelen van elektrische trucks/systemen 

Jungheinrich ontwikkelt en produceert al jaren een breed scala aan elektrische vorkheftrucks voor elke behoefte. Onze elektrische vorkheftrucks bieden u en uw bedrijf aanzienlijke voordelen op het vlak van kostenbesparing, efficiëntie, welzijn van de bestuurder en netheid van uw magazijn terwijl u de productiviteit van uw activiteiten verbetert.

Toonaangevend in lithium-ion technologie

De belangrijkste drijfveer voor het verminderen van de CO₂-uitstoot is onze beslissing om trucks met verbrandingsmotoren uit te faseren en te vervangen door volledig elektrische, lithium-ion aangedreven trucks.

Als eerste fabrikant die meer dan tien jaar geleden li-ion op de markt bracht, loopt Jungheinrich voorop in deze technologie. En ontwikkelen wij voortdurend nieuwe producten om u te helpen efficiënter en duurzamer te werken.

Picture Stage Teaser Powerline

Lees meer over lithium-ion: Lithium-ion accu

Platina certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Jungheinrich behoort tot de ‘Top 1%’ van de meest duurzame ondernemingen wereldwijd, met bovengemiddelde prestaties op het gebied van milieubescherming, mensenrechten en duurzame inkoop. Als erkenning hiervoor heeft Jungheinrich van het ratingbureau EcoVadis het hoogste duurzaamheidscertificaat in platina gekregen.

Als één van 's werelds toonaangevende instellingen voor de beoordeling van verantwoord ondernemen, kent EcoVadis de platina status alleen toe aan de beste één procent van gecertificeerde ondernemingen. In totaal heeft EcoVadis de duurzaamheid van meer dan 85.000 bedrijven geanalyseerd.

Ecovadis platinum

Lees meer: Platinum certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen: Jungheinrich bij 's werelds meest duurzame bedrijven

Strategie 2025+: onze opvatting over duurzaamheid

Met onze concern breed gedragen strategie 2025+ verplichten wij ons tot het creëren van duurzame waarde. Voor onze klanten, onze medewerkers, onze aandeelhouders, zakenpartners en voor de maatschappij in het algemeen. Het is ons doel om economische, ecologische en sociale ontwikkelingen te verenigen en de behoeften van alle stakeholders centraal te stellen in ons werk. In het bijzonder zetten wij ons in voor een efficiënt gebruik van grondstoffen.

Wij worden hierin geleid door drie overtuigingen:

  • Duurzaam handelen en economische succes met elkaar verbonden
  • Ons dienstenaanbod voldoet aan hoge economische, ecologische en sociale normen
  • Verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid zijn de basis van onze samenwerking 

Platinum certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen: Jungheinrich bij 's werelds meest duurzame bedrijven banner

Het naleven van onze overtuigingen is essentieel voor ons zelfbeeld. Als onderdeel van het internationale initiatief ‘50 Sustainability & Climate Leaders’ zetten wij ons in voor de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling (UNSDG).

Lees hierover meer op: Onze opvatting over duurzaamheid

Doe mee! 

Er zijn tal van redenen om milieukwesties aan te pakken en ervoor te zorgen dat uw bedrijf in lijn is met toekomstige regels en voorschriften.

De Euro 7 emissierichtlijn die in 2025 van kracht wordt en de alsmaar stijgende diesel- en gasprijzen in combinatie met de emissievoorschriften van de overheid, betekenen dat het nu tijd is om plannen te maken voor de toekomst. Jungheinrich beschikt over de nodige kennis en ervaring om u te kunnen ondersteunen op deze weg naar een schonere toekomst.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?