0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie Fast & Fluid verkeersplan

Fast & Fluid Management

Verkeersplan met kleurmarkering verhoogt veiligheid

Fast & Fluid Management is wereldmarktleider in het ontwikkelen, produceren en verkopen van point-of-sale doseermachines, -schudders en hieraan gerelateerde services voor DIY-, retail- en industriële toepassingen. Alle componenten worden in eigen beheer ontwikkeld, inclusief de software. Vanuit de productiefaciliteit in Sassenheim worden de producten geleverd aan verffabrikanten wereldwijd.

Onze uitdaging

Als gevolg van een stijgend productievolume en verbeteringen in het kader van het streven naar een lean productie kampte het bedrijf met ruimtegebrek. Op sommige plekken ontbrak het overzicht en dreigde de veiligheid in gevaar te komen.

De oplossing

Samen met Jungheinrich ontwierp en realiseerde Fast & Fluid Management een verkeersplan op maat. Aangezien de ruimte té beperkt was om een strikte scheiding tussen trucks en voetgangers te realiseren, is er gekozen voor een compromis: een looppad met kleurscheiding. Groen is uitsluitend voor voetgangers en op het oranje deel kan men trucks verwachten. Het verkeersplan hangt bij de ingang, zodat bezoekers, klanten en werknemers weten welke paden zij moeten volgen en waar gevaarpunten zijn. Voorrangsregels en duidelijk zichtbare bordsignaleringen, die waarschuwen voor truckverkeer en de verplichting om veiligheidsschoenen te dragen, completeren het verkeersplan. 

Het resultaat

Dankzij het verkeersplan is het veiligheidsbewustzijn gegroeid en de veiligheid op de vloer verder verbeterd.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

ook interessant

Heeft u nog vragen?