Jungheinrich referentie FittinQ

FittinQ (lampenlicht.nl)

Ruimtebesparing bij FittinQ

Lampenlicht.nl is in slechts tien jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in de online verkoop van verlichtingsartikelen. De onderneming telt inmiddels online shops in elf Europese landen en beschikt daarnaast over een tweetal fysieke winkels in Nederland. De logistieke operatie wordt verzorgd door FittinQ Fulfilment.

Onze uitdaging

Als gevolg van de gestage groei kampten Lampenlicht.nl en FittinQ Fulfilment al enige tijd met ruimtegebrek. Er werden meerdere externe opslaglocaties gehuurd, waardoor er onnodige handling- en transportkosten werden gemaakt. Om die kosten te reduceren, de propositie naar de klant te verbeteren én de groeiambities de ruimte te geven, werd een nieuw logistiek centrum gebouwd in Hapert. Het centrum is twaalf keer groter dan het vorige magazijn. Het orderpickoppervlak is twee keer zo groot, waardoor ook de afstanden tussen de picklocaties zijn toegenomen. Een belangrijke uitdaging was het maken van zo groot mogelijke efficiencyslagen in het orderverzamelproces.

De oplossing

Naast stellingen en reachtrucks leverde Jungheinrich een unieke orderverzameloplossing voor een batchgewijs orderpickproces. Er wordt gebruik gemaakt van twee trekkers, type EZS 130, en vijftien op maat gemaakte aanhangers uit de Jungheinrich PROFISHOP. Het concept is uitgelegd op maximaal 48 orders per wave.

Fittinq Elektrische trekker referentie

Het resultaat

Met rijdend materieel werd de productiviteit verdubbeld. Mede doordat er op de karren meer orders kunnen worden verzameld dan bijvoorbeeld op rolcontainers. Bovendien is een veilig en efficiënt proces gewaarborgd. Dankzij het JetPilot stuursysteem worden de trekkers eenvoudig en veilig door de gangpaden gestuurd. De aanhangers volgen zeer spoortrouw.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Heeft u nog vragen?