0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Platinum certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen: Jungheinrich bij 's werelds meest duurzame bedrijven banner
02/07/2022

Platinum certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2021

Jungheinrich neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als geen ander bedrijf. Als erkenning hiervoor heeft het concern nu van het ratingbureau EcoVadis het hoogste duurzaamheidscertificaat in platinum gekregen. 

Als een van 's werelds toonaangevende instellingen voor de beoordeling van verantwoord ondernemen, kent EcoVadis de platinum status alleen toe aan de beste één procent van gecertificeerde bedrijven. In totaal heeft EcoVadis de duurzaamheid van meer dan 85.000 bedrijven geanalyseerd.

Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG: "Jungheinrich creëert duurzame waarde. Voor ons als familiebedrijf betekent dit concreet, dat wij sociale en ecologische verantwoordelijkheid combineren met winstgevende groei. Dit zelfbeeld drijft ons om de intralogistiek en het magazijn van de toekomst vorm te geven. Het platinum EcoVadis-certificaat is voor ons een fantastische bevestiging en natuurlijk tegelijkertijd een verplichting om ook in de toekomst op deze weg verder te gaan."

EcoVadis noemt de intensieve duurzaamheidsmaatregelen van de onderneming, voornamelijk in de categorieën milieu, arbeid en mensenrechten en duurzaam inkopen, als reden voor de platinum certificering van Jungheinrich. Zo heeft Jungheinrich zich al jaren geleden gecommitteerd aan een eigen arbeids- en mensenrechtencode in al zijn vestigingen in 40 landen wereldwijd. Jungheinrich zet zich ook in voor de klimaatdoelstelling van Parijs van 1,5 graad en heeft aangekondigd klimaatneutraliteit te willen bereiken. Jungheinrich heeft zich ook aangesloten bij het gerenommeerde Science Based Targets initiatief. Nu al gebruikt Jungheinrich in alle Duitse vestigingen uitsluitend groene stroom. De omschakeling van de buitenlandse vestigingen en fabrieken is momenteel in volle gang. Tegelijkertijd is Jungheinrich begonnen met het uitrusten van verschillende locaties met fotovoltaïsche systemen om zelf zonne-energie op te wekken.

De huidige beoordeling is de derde opeenvolgende onderscheiding door EcoVadis. In 2019 en 2020 heeft Jungheinrich al gouden certificaten ontvangen. Het bedrijf zal ook in de toekomst consequent blijven werken aan zijn inzet voor duurzaamheid. In een volgende stap zullen de duurzaamheidsprincipes verder worden uitgebreid in het productontwikkelingsproces, terwijl ook de samenwerking met leveranciers zal worden geïntensiveerd.

Meer informatie over het EcoVadis-platform voor duurzaamheidsbeoordeling vindt u op: https://ecovadis.com/nl/.

Het Ecovadis certificaat is te downloaden via de internationale Jungheinrich website.

Heeft u nog vragen?