0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
ERD 220i IFOY Award
07/11/2022

Jungheinrich's ERD 220i wint IFOY Award

De ERD 220i meerij stapelaar van Jungheinrich heeft bij BMW Welt in München de IFOY Award in ontvangst mogen nemen.

Met zijn unieke combinatie van compactheid, veiligheid en ergonomie maakte de stapelaar op alle vlakken indruk op de jury en versloeg hij met succes de concurrentie in de categorie "Special Vehicle". De IFOY award is de tweede prijs voor de ERD 220i, die in 2021 al de "Red Dot: Best of the Best" won.

De internationale IFOY-jury koos de Jungheinrich ERD 220i meerij stapelaar als beste nieuwkomer in dit productsegment: "Werken met stapelaars is niet langer een compromis tussen veiligheid, compactheid en ergonomie. Met de nieuwe ERD 220i zet Jungheinrich nieuwe maatstaven voor een veilige, optimaal beschermde en toch supercompacte elektrische stapelaar. De prestaties zijn eersteklas en dagen de concurrentie uit."

Voor Christian Erlach, Chief Sales Officer bij Jungheinrich AG, is de onderscheiding een bewijs van de innovatiekracht van Jungheinrich: "Het winnen van de IFOY award voor de ERD 220i is een bevestiging van ons werk. Jungheinrich trucks bieden het juiste antwoord op de eisen van het magazijn van de toekomst. Met dit zelfbeeld creëren we innovaties. De IFOY Award is daar het bewijs van en een enorme pluim voor ons hele team, waar ik bijzonder trots op ben."

Drie-eenheid van compactheid, veiligheid en ergonomie

In plaats van een grote accu tussen het bestuurdersplatform en de vorken, zoals tot nu toe het geval was, heeft Jungheinrich bij de ERD 220i gebruik gemaakt van twee compacte lithium-ion modules van elk 130 Ah, die in het chassis van de truck geïntegreerd zijn. Het wegvallen van de accutrog biedt aanzienlijke voordelen voor de truckprestaties: de ERD 220i is daardoor meer dan 300 mm korter dan zijn voorganger, wat overeenkomt met een ruimtebesparing van ongeveer 25 procent. 

De compacte afmetingen maken de elektrische stapelaar, die ontworpen is voor flexibel gebruik in overslagmagazijnen en voor het laden en lossen van vrachtwagens, bijzonder wendbaar. De draaicirkel van 1.985 mm maakt nauwkeurig manoeuvreren in de krapste ruimtes mogelijk en zorgt voor nieuwe concepten in magazijnplanning. De truck heeft minder ruimte nodig in de gangpaden. Op die manier kunnen klanten meer opslagruimte creëren op hetzelfde magazijnoppervlak.

Bovendien heeft Jungheinrich de gewichtsverdeling van de ERD 220i geoptimaliseerd ten gunste van de rijparameters, wat merkbaar is in een krachtige acceleratie en rijsnelheden tot wel 14 km/h mogelijk maakt. Dankzij de bespaarde ruimte kan de truck in twee ruime platformvarianten worden aangeboden zonder dat dit ten koste gaat van de compactheid en wendbaarheid. Beide platforms zijn aan drie zijden voorzien van vaste zijafschermingen, die veilig rijden en comfortabel staan garanderen.

De ERD 220i als duolift

Dankzij de nieuwe mastvarianten is de ERD 220i nog universeler inzetbaar en kan hij naast laden en lossen ook worden gebruikt voor stapelen. Een nieuwe drievoudige mast met een hefhoogte van 3.760 mm biedt veruit de hoogste hefhoogte van alle trucks in dit segment. Tegelijkertijd is de totale hoogte van de mast zo compact dat de stapelaar zonder problemen in de aanhanger van vrachtwagen kan worden gebruikt. Bovendien kan de ERD 220i als duolift worden gebruikt door de wielarmheffing omhoog te zetten. Zo kan hij twee pallets boven elkaar vervoeren, wat een aanzienlijke efficiëntiewinst oplevert, vooral bij het laden en lossen van vrachtwagens.

"De ERD 220i is compacter, comfortabeler en veiliger dan elke andere stapelaar in zijn klasse. Dankzij het nieuwe accuconcept herdefinieert de ERD 220i de drie-eenheid compactheid, veiligheid en ergonomie. Hij sluit geen compromissen en is daarom de truck waar onze klanten al langere tijd naar op zoek zijn," verklaart Torben Sell, Product Manager bij Jungheinrich. De ERD 220i met geïntegreerde lithium-ion accu maakt deel uit van de Jungheinrich POWERLiNE en is daarom, net als alle andere POWERLiNE trucks, CO2-neutraal tot aan de aflevering bij de klant. 

Over de IFOY Award

De IFOY Award ("International Intralogistics and Forklift Truck of the Year") staat voor efficiëntie en innovatie en wordt dankzij de technische expertise beschouwd als de belangrijkste innovatieprijs in de intralogistiek. Een onafhankelijke jury van vooraanstaande internationale vakjournalisten selecteert de winnaars op basis van een IFOY-audit in drie fasen. Deze omvat naast een neutrale IFOY-test ook de IFOY Innovation Check. Welke wordt uitgevoerd door specialisten van het Fraunhofer IML, de Universiteit van Dresden, de Technische Universiteit van München en het Fraunhofer IPA. De IFOY Award, die onder het beschermheerschap staat van het Bondsministerie van Economische Zaken en Klimaat, wordt gesponsord door de Vereniging voor Materialhandling en Intralogistiek en de Vereniging Robotica + Automatisering binnen de VDMA. Met nu een totaal van elf overwinningen sinds 2013 behoort Jungheinrich tot de beste lijst van IFOY winnaars.

Heeft u nog vragen?