Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Persbericht SBTi
02/14/2024

Jungheinrich ontvangt validatie Science Based Targets initiative

Klimaatdoel officieel erkend

Het ‘Science Based Targets initiative’ (SBTi) heeft de klimaatdoelstelling van Jungheinrich om de eigen uitstoot van broeikasgassen tot nul te reduceren beoordeeld en goedgekeurd. Volgens SBTi draagt de ambitieuze doelstelling van de in Hamburg gevestigde intralogistieke dienstverlener bij aan het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graden Celsius en is daarmee in lijn met de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs. Jungheinrich is een van de weinige deelnemende bedrijven wereldwijd waarvan de netto nul-doelstelling officieel is bekrachtigd door het SBTi. Tot nu toe heeft het initiatief de netto nul-doelstellingen van minder dan tien procent van alle deelnemers gevalideerd.

Jungheinrich heeft zich verplicht om de uitstoot van broeikasgassen (scopes 1 tot 3) in de gehele waardeketen tegen 2050 tot nul te reduceren. De tussenstappen die nodig zijn om dit te bereiken zijn nu officieel erkend door het SBTi, die 's werelds eerste onafhankelijke verificatienorm voor de klimaatbeschermingsinspanningen van bedrijven heeft gedefinieerd.

Dr. Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich AG: "Alleen met een wetenschappelijk onderbouwde basis kunnen we het door de mens veroorzaakte broeikaseffect en de daarmee gepaard gaande wereldwijde temperatuurstijging beperken tot 1,5 graden Celsius. Op deze manier kunnen we er als mensheid voor zorgen dat de drastische gevolgen en risico's van klimaatverandering aanzienlijk worden beperkt."

In 2021 trad Jungheinrich toe tot de SBTi en verplichtte zich officieel om actief bij te dragen aan het behalen van de 1,5-graden klimaatdoelstelling. Als onderdeel hiervan stimuleert de Groep de wereldwijde omschakeling van zijn stroomvoorziening naar hernieuwbare energiebronnen. Jungheinrich vestigingen in 28 landen halen hun elektriciteit nu uitsluitend uit hernieuwbare bronnen. Om de uitstoot van broeikasgassen in de eigen bedrijfsvoering verder terug te dringen, heeft het bedrijf aanvullende maatregelen in gang gezet, zoals de geleidelijke afschaffing van fossiele brandstoffen en de volledige elektrificatie van het wagenpark.

Jungheinrich werkt ook voortdurend aan de duurzaamheid van zijn producten om een algehele vermindering van de uitstoot in de hele waardeketen te bereiken. Zo verbruiken Jungheinrich heftrucks met lithium-ion accu bij dagelijks gebruik al ongeveer 20 procent minder energie (in vergelijking met loodzuur alternatieven). Als de trucks ook nog worden aangedreven door groene stroom, produceren ze tijdens het gebruik nauwelijks emissies.

Dr. Lars Brzoska: "We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. Het aanpakken van de klimaatcrisis is een gigantische taak. Alleen samen kunnen we een duurzamere wereld creëren voor toekomstige generaties. Jungheinrich draagt zijn steentje bij." Daarom zijn ook de zakelijke partners nauw betrokken bij de weg naar netto nul uitstoot van broeikasgassen. Jungheinrich heeft momenteel meer dan 700 leveranciers ondervraagd over milieubescherming. Zij zijn al goed voor 75 procent van het inkoopvolume van Jungheinrich.

Meer informatie over Jungheinrich en het Science Based Targets initiative is te vinden op: https://www.jungheinrich.com/en/sustainability/climate-protection-1532956 
en https://sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#dashboard (zoek op ‘Jungheinrich’).
 

Heeft u nog vragen?