0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Ecovadis 2022
10/12/2022

Jungheinrich ontvangt in 2022 opnieuw platinum certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Jungheinrich heeft voor de tweede keer op rij het platinum EcoVadis duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen. Hiermee behoort de intralogistiek expert tot de top één procent van bedrijven wereldwijd op het gebied van milieubescherming, mensenrechten en duurzaam inkopen.

Hoe scoren bedrijven op het gebied van duurzaamheid? Om deze vraag te beantwoorden onderzocht ratingbureau EcoVadis meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd. Alleen de meest duurzame één procent van hen krijgt van EcoVadis het hoogste platinum certificaat.

Jungheinrich heeft nu voor de tweede keer op rij deze hoogste beoordeling voor verantwoord ondernemen mogen ontvangen en behoort daarmee volgens EcoVadis opnieuw tot de meest duurzame bedrijven ter wereld. Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG: "Jungheinrich creëert duurzame waarde - zoals blijkt uit de herhaalde EcoVadis Platinum award. Als familiebedrijf is het ons streven om sociale en ecologische verantwoordelijkheid te combineren met winstgevende groei.”

EcoVadis prijst met name de prestaties van Jungheinrich op het gebied van milieubescherming en beoordeelt de inzet van de onderneming op dit gebied als "uitstekend". Jungheinrich streeft consequent naar klimaatneutraliteit en heeft zich duidelijk gecommitteerd aan de 1,5-graden klimaatdoelstelling van Parijs. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, bijvoorbeeld door zelf zonne-energie op te wekken via fotovoltaïsche systemen, werd ook opgenomen in de EcoVadis-beoordeling. 

Bovendien heeft Jungheinrich zich jaren geleden gecommitteerd aan een eigen arbeids- en mensenrechtencode in al zijn vestigingen in 41 landen wereldwijd. Om duurzame inkoop te garanderen, evalueert Jungheinrich zijn leveranciers systematisch op het gebied van mensenrechten, milieu en de naleving hiervan. Dit geldt momenteel voor meer dan 700 leveranciers, die meer dan 75% van het wereldwijde inkoopvolume van Jungheinrich vertegenwoordigen. 

De huidige platinum beoordeling is de vierde opeenvolgende onderscheiding voor Jungheinrich door EcoVadis. In 2019 en 2020 kreeg Jungheinrich goud en in 2021 voor het eerst platinum. Het bedrijf blijft zich consequent inzetten voor duurzaamheid. 

Als een van 's werelds toonaangevende instellingen voor de beoordeling van verantwoord ondernemen, heeft EcoVadis wereldwijd meer dan 100.000 bedrijven geëvalueerd. De methodologie is gebaseerd op internationale normen voor duurzaamheid en houdt rekening met ruim 200 inkoopcategorieën en meer dan 175 landen. De beoordeling is gebaseerd op 21 indicatoren op de vier thematische gebieden milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Meer informatie over het EcoVadis-platform voor duurzaamheidsbeoordeling vindt u op: https://ecovadis.com/nl/.

Het Ecovadis certificaat is te downloaden via de internationale Jungheinrich website.

Heeft u nog vragen?