0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich bouwt geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr
10/14/2020

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd magazijn voor Liebherr

- Silo-hoogbouwmagazijn van 30 meter met 18.000 palletplaatsen

- Bakken-shuttle-magazijn met 40.000 baklocaties

- Aansturing van alle processen door Jungheinrich WMS

HAMBURG - Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr-Werke Ehingen GmbH in Ehingen, Baden-Württemberg. In het nieuwe magazijn van Liebherr, één van ’s werelds grootste bouwers van mobiele kranen, zal vanaf juni 2023 de wereldwijde distributie van onderdelen worden verzorgd. 

Het hart van de logistieke oplossing, die Jungheinrich uit één hand levert, is een zes-gangen geautomatiseerd silo-hoogbouwmagazijn met 18.000 palletplaatsen. Het magazijn heeft een lengte van 80 meter, is 75 meter breed en heeft een hoogte van 30 meter. Bovendien beschikt het over een bakken-shuttle-magazijn met driedubbeldiepe opslaglocaties voor in totaal 40.000 bakken, verdeeld over twee gangen.

Met deze logistieke oplossing benut Liebherr de beschikbare ruimte optimaal en kan het zijn handling van goederen optimaliseren. De bouwer van mobiele kranen wil met de ingebruikname van het nieuwe magazijn zorgen voor een constant hoge beschikbaarheid van zijn machines over de hele wereld.

Het productassortiment van de Liebherr-fabriek in Ehingen bestaat uit state-of-the-art telescoopkranen en vakwerkmasten op mobiele en rupsonderstellen. Het aanbod loopt uiteen van all-terrein mobiele kranen met 35 ton draagvermogen tot gigantische rupsbandkranen met 3.000 ton draagvermogen.

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr

Naast de bouw van het silo-hoogbouwmagazijn en bakken-shuttle-magazijn levert Jungheinrich de conveyors voor pallets en bakken en zes magazijnkranen van zijn dochteronderneming MIAS. Elke magazijnkraan heeft twee lastopnamemiddelen, die zorgen voor een snelle opslag en overslag van Liebherr-onderdelen.

Het Jungheinrich Warehouse Management Systeem (WMS) stuurt in samenwerking met het ERP-systeem van Liebherr de automatische en manuele processen aan. Alle functies van het WMS zijn volledig afgestemd op de wensen en eisen van Liebherr. Dit omvat onder andere multi-order picking van onderdelen met pick-by/put-to-light en daaropvolgende consolidatie naar orderpallets.

De logistieke oplossing die Jungheinrich voor Liebherr ontwikkelt is flexibel, eenvoudig uit te breiden en berekend op toekomstige groei. Jungheinrich is als enige partner aangetrokken om de planning, het ontwerp en de bouw van dit project uit te voeren en levert alle kennis uit één hand. 

Heeft u nog vragen?