0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich persbericht overstapbonus
08/15/2018

1.000,- overstapbonus voor lithium-ion heftrucks

Fabrikant Jungheinrich richt tijdens AgroTechniek Holland alle aandacht op elektrische lithium-ion heftrucks. Het bedrijf geeft een overstapbonus van € 1.000,- op elke LPG, diesel of conventionele vorkheftruck die wordt vervangen door een nieuwe heftruck met lithium-ion accu.

Elektrische vorkheftrucks zijn sterk in opmars in de agrarische sector. In het enkele geval waarin de vertrouwde accusystemen niet volstaan, vult de lithium-ion accu het laatste gat bij de vervanging van diesel- en LPG-vorkheftrucks. De lithium-ion heftruck speelt dan ook de hoofdrol bij Jungheinrich tijdens AgroTechniek Holland. Een lithium-ion accu kan tijdens elke koffie- en eetpauze even worden bijgeladen, zonder dat dit schade veroorzaakt. Omdat het laden veel sneller gaat (in een half uur is de accu 50% vol) wordt het mogelijk om 24 uur per dag en 7 dagen per week te werken. Het gebruiksgemak is nog hoger dan bij diesel- en LPG-vorkheftrucks. Naar de accu hoeft niet te worden omgekeken: water bijvullen of ander onderhoud is niet nodig en sjouwen met jerrycans of LPG-flessen behoort tot het verleden.  

3x langere levensduur

Omdat de lithium-ion accu een hogere aanschafprijs heeft dan een ‘gewone’ heftruckaccu, geeft Jungheinrich nu een overstapbonus van maar liefst € 1.000,-. De levensduur van een lithium-accu is drie keer langer dan die van een gewone accu. De techniek zorgt bovendien voor extra kracht en een lager energieverbruik. Jungheinrich geeft een zeer uitgebreide garantie op lithium-ion accu’s van 8 jaar. Wanneer de accu binnen die tijd terugloopt naar minder dan 65% van de nominale capaciteit, krijgt de gebruiker een gratis reparatie of wordt de accu zelfs volledig vervangen. Bovendien biedt de fabrikant 6 maanden tevredenheidsgarantie: is de koper niet tevreden, mag hij kosteloos terugkeren naar zijn ‘oude techniek’. 

Jarenlange ervaring met lithium-ion

Jungheinrich is technologieleider op het gebied van lithium-ion heftrucks. De fabrikant was in 2011 de eerste met een lithium-ion magazijntruck. Inmiddels is nagenoeg het hele modellenaanbod leverbaar in een lithium-ion uitvoering. Het bedrijf ontwikkelt als enige fabrikant niet alleen de heftrucks, maar ook de accu’s en de acculaders in eigen huis. De componenten, die allemaal over intelligentie beschikken, zijn daardoor precies op elkaar afgestemd en kunnen naadloos met elkaar communiceren. AgroTechniek Holland vindt plaats van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 september in Biddinghuizen. Jungheinrich is te vinden op veld D, stand 6.20.

Heeft u nog vragen?