0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief

Smalle gangen truck nu als cold store variant verkrijgbaar

De bewezen voordelen van de Jungheinrich EKX 5-serie zijn vanaf nu ook haalbaar in vrieshuisomgevingen. Speciaal voor de inzet bij temperaturen tot -28ºC is een cold store variant van de robuuste, energie-efficiënte smalle gangen truck ontworpen.

Met de introductie van de EKX 5-serie verhoogde Jungheinrich de lat aanzienlijk. Gloednieuwe synchroonmotoren, waarbij ongeveer 93 procent van de energie wordt omgezet in daadwerkelijke prestaties, de modernste besturingstechnieken en een lichtgewicht constructie resulteren in de beste energie-efficiëntie in het segment voor smalle gangen trucks. Het dempingssysteem Floor Pro reduceert het zwenken en schokken van de mast en cabine op oneffen vloeren, om ook op dergelijke vloeren comfortabel, veilig en efficiënt te werken. Daarbij is een verhoging van de snelheid mogelijk tot ongeveer 30 procent. Met de komst van de nieuwe vrieshuisvariant zijn deze voordelen nu ook haalbaar in cold store omgevingen.

EKX koelcabine

Specificaties vrieshuisvariant

Bij het ontwerp van de vrieshuisvariant heeft Jungheinrich extra zorg en aandacht besteed aan de ergonomie en het comfort voor de bestuurder. Zo is de volledig geïsoleerde cabine voorzien van een tweetraps verwarming, een frisse luchttoevoer met stoffilter en een gedeeltelijk verwarmde voorruit. De bedieningsconsole is elektrisch verstelbaar.

De vrieshuisvariant verschilt op enkele punten van de standaard EKX smalle gangen truck. De EKX 5 cold store uitvoering is alleen inzetbaar bij temperaturen tussen -2 en -28ºC. De belastbaarheid van de zwenkvorken is begrensd tot aan 1,3 ton en de heffing van de minimast is maximaal 1.780 mm. Vanwege de intensievere inzetomstandigheden is het belangrijk om een onderhoud interval van 1000 uren aan te houden. Net als de standaard EKX voorziet de vrieshuisvariant voor een efficiënte inzet in diverse modules voor procesintegratie, zoals intelligente RFID-tracking, ho

ogte- en afstandsmeting en de logistieke interface van Jungheinrich.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?