0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
EJC 2 serie nieuws banner

Vernieuwing voor meeloop en meerij stapelaars

Onder de talloze innovaties die Jungheinrich tijdens de vakbeurs LogiMAT presenteerde, was ook een prototype van de vernieuwde EJC 2-serie. De trucks zien er - dankzij een facelift - niet alleen moderner uit. Diverse assistentiesystemen maken de inzet bovendien veiliger én efficiënter.

Met 0,45 m/s beschikken de nieuwe EJC 2-serie meeloop/meerij stapelaars over een beduidend hogere hefsnelheid dan hun voorgangers. Het nieuwe uiterlijk sluit naadloos aan bij het moderne gamma van Jungheinrich. Toch zijn de grootste stappen juist buiten – of beter in combinatie met – de trucks gezet. De vernieuwde stapelaars zijn namelijk leverbaar met talloze slimme snufjes en assistentiesystemen, die de inzet veiliger én efficiënter maken.

ERC 212z litium-ion

Dynamisch lastdiagram

Zo kunnen de trucks worden voorzien van operationCONTROL. Met behulp van een lastsensor herkennen de stapelaars de actuele hefhoogte en last en kan op elk moment worden bepaald hoe hoog de last veilig kan worden geheven. Een dynamisch lastdiagram, dat op het optionele kleurendisplay wordt getoond en een visuele en akoestische waarschuwing geeft als de last te hoog geheven wordt.

Voorkeurhefhoogtes

Met het eveneens optionele positionCONTROL kan de bestuurder tot 12 voorkeurhefhoogtes instellen. Wanneer een hefhoogte is bereikt, heft de mast via de snap-modus automatisch naar de volgende ingestelde hoogte. De efficiency van het proces kan zo aanzienlijk worden verbeterd. Voor de inslag van pallets is het bovendien mogelijk om bijvoorbeeld tot 100 mm hoger te heffen en de last vervolgens te laten zakken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie, aangezien het dalen van de last (in tegenstelling tot het heffen) geen energie vraagt van de hefmotor.

Comfort en werkplezier

Nieuw is ook de ‘optiebeugel’ die tussen de hefmast is geplaatst. Hierop kunnen hulpmiddelen, zoals een houder voor wikkelfolierollen, snel en betrouwbaar worden bevestigd. De mast zelf biedt eveneens extra montagemogelijkheden, bijvoorbeeld voor een zwaailamp, een spiegel, of extra verlichting. Voor een optimaal comfort en werkplezier zijn de nieuwe stapelaars verder voorzien van USB-aansluitingen en kunnen ze ook vanaf de zijkant worden bediend. Om ook dit veilig te laten gebeuren, is wel een tweehandsbediening nodig: één hand op de bedieningsknop aan de zijkant, de andere aan de disselkop.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?