0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Content Li-ION (6)

Trucks met Li-ion accu’s ook voordelig voor kleine bedrijven

Lithium-ion trucks zijn duurder in aanschaf dan trucks met een lood-zuur accu. Toch zitten er een groot aantal voordelen aan Li-ion trucks, ook voor kleinere ondernemingen met slechts 2 tot 3 machines. Wij spraken twee klanten om hun ervaringen te delen na aanschaf van lithium-ion trucks. 

Palletwagens met Li-ion accu voor Oerlemans Plastics BV

In 2016 schafte Oerlemans Plastics BV twee nieuwe elektrische palletwagens aan van Jungheinrich. De een met een lood-zuur accu en de ander met een lithium-ion accu. Na ruim een jaar vertelt Jos Rombouts, Hoofd Technische Dienst, dat de Li-ion palletwagen een hogere duurzaamheid heeft en dat het tussentijds laden voor veel voordelen zorgt. 

Intensieve drieploegen inzet

De palletwagens worden intensief in een drieploegen ingezet. De Li-ion truck wordt tijdens de koffiepauzes en de middagpauze aan de lader gezet, dat is ruim voldoende om de taken te volbrengen. Voor de andere (lood-zuur) truck is een wisselaccu nodig om de drie shiften te overbruggen. De Li-ion truck hoeft niet bijgevuld te worden met gedemineraliseerd water en er hoeven geen zuurwegingen uitgevoerd te worden. Hij is echt onderhoudsvrij.    

Lithium-ion stapelaars voor Marc Bakker

Marc Bakker is een productiebedrijf in de levensmiddelensector. Op de locaties staan stapelaars om bakken te laden en te lossen. Onlangs zijn deze stapelaars vervangen door lithium-ion modellen. Bakker geeft aan dat hij altijd opkeek tegen de hoge kosten van de accu’s in de oude machines. 

Geen laadstations meer nodig

Het grote nadeel van een lood-zuur truck, is dat je niet zomaar de stekker uit de truck kan trekken om er even mee te rijden. Een tractiebatterij moet je een volledige laadcyclus geven en hem volledig gebruiken tot hij leeg is. Dankzij de nieuwe trucks met lithium-ion accu heeft Bakker geen laadstations meer nodig. De stekkers gaan in een gewoon 230 volt stopcontact. Ook het onderhoudsvrije karakter bevalt Marc Bakker uitstekend. 

Lees meer over de voordelen van Li-ion techniek

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?