0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
easy follow

easyPILOT Follow de volgende stap in orderpicking

Jungheinrich introduceert een nieuwe vorm van orderpicking. Naast de orderpicktruck die middels tikjes tegen een afstandsbediening semi-autonoom rijdt door het gangpad, is de orderpicktruck nu ook in staat om zijn bediener automatisch te volgen.

De nieuwste werkwijze levert veel tijdwinst op wanneer picklocaties op korte loopafstand van elkaar liggen. De orderpicker hoeft namelijk niet op de truck te stappen, maar kan na het picken van de eerste order, direct doorlopen naar de volgende locatie. De orderpicktruck herkent zijn orderpicker en volgt direct. Hij stopt automatisch met de te vullen pallet of rolcontainer recht voor de orderpicker.

easyPILOT Follow, zoals de techniek heet, werkt met een kleine afstandsbediening die dient als identicatiebaken. Het kastje kan in de broekzak of aan een riem worden meegedragen en zorgt voor de unieke en uiterst betrouwbare koppeling van bestuurder aan orderpicktruck. De koppeling vindt automatisch plaats zodra de bestuurder op het platform van de orderpicktruck stapt en het contact inschakelt.

ECE220 orderpicktruck met easyPILOT Follow

De communicatie tussen het kastje en de truck vindt plaats met Ultra Wideband, een nieuwe draadloze techniek, waarmee een grote hoeveelheid gegevens kan worden verzonden. In tegenstelling tot draadloze netwerken zoals bluetooth of visuele technieken, heeft UWB geen last van muren en obstakels. De koppeling tussen bestuurder en orderpicktruck blijft dan ook altijd bestaan.

Voor het semi-autonoom rijden beschikt de orderpicktruck over laserscanners, die het gebied voor de truck controleren en navigeren door het gangpad. Wanneer zij een object ontdekken, wordt de truck veilig tot stilstand gebracht. De ECE 225 orderpicktruck met easyPILOT Follow heeft dit jaar de IFOY award gewonnen in de categorie beste magazijntruck van het jaar 2018.

Heeft u nog vragen?