0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Veiligheid magazijn

Gouden duurzaamheid onderscheiding EcoVadis

Jungheinrich is door EcoVadis geëerd voor zijn inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en kreeg een gouden onderscheiding. Daarmee behoort Jungheinrich tot de meest verantwoordelijke vijf procent van de meer dan 55.000 gecertificeerde bedrijven.

Verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Jungheinrich

Een van de toonaangevende beoordelingsplatforms voor duurzaamheid, EcoVadis, evalueerde de milieu- en sociale praktijken en concludeerde dat Jungheinrich één van de topbedrijven is op het gebied van duurzaamheid. Binnen de machinebouw behoort Jungheinrich zelfs tot de top twee procent.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de gebieden milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Dit jaar valt "duurzaam inkopen" op. Jungheinrich is hier in juni 2018 een project gestart dat tot doel heeft de transparantie en de verantwoordelijkheid in de toeleveringsketen te verbeteren. EcoVadis beloont deze inzet en verdubbelde de score op dit gebied van 30 naar 60 binnen twee jaar. Daarnaast scoorde Jungheinrich consequent hoog in de categorie milieu. Dit komt omdat sinds 2000 de ecobalans van de trucks voortdurend is verbeterd en de CO2-voetafdruk met 36 procent is verminderd. Bovendien was in 2018 97 procent van alle bij Jungheinrich verkochte trucks elektrisch aangedreven.


Heeft u nog vragen?