0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Heftruck keuren / heftruck service

Blijf uw trucks goed onderhouden - ook tijdens coronavirus

Iedereen merkt de gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het vraagt om veel flexibiliteit en ongetwijfeld is uw bedrijfsvoering veranderd. Of de inzetsituatie van uw heftrucks is gewijzigd of niet: onderhoud en keuringen blijven belangrijk. Ook de wettelijk verplichte BMWT-keuring blijft van kracht. 

Heftruck onderhoud is belangrijk

Een goede werking van uw heftrucks en magazijntrucks zorgt voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering.
Het is voor de levensduur van de truck en de veiligheid belangrijk dat er regelmatig een onderhoudsbeurt door een monteur wordt uitgevoerd. Hoe vaak een onderhoudsbeurt nodig is, is afhankelijk van de inzet. Bij een lichte inzet is één onderhoudsbeurt per jaar vaak voldoende, bij een zwaardere inzet raden wij meerdere onderhoudsbeurten per jaar aan. In deze periode kan uw inzet veranderd zijn. In de gebruiksaanwijzing van uw intern transportmiddel staat hoe hiermee om te gaan en daarnaast geven wij u graag een passend advies op basis van uw nieuwe inzetsituatie.

Onderhoud uitstellen is niet de oplossing  

Onderhoud gaat vaak gepaard met de wettelijk verplichte keuring van uw truck, accu en lader. Gezien de huidige situatie is het verleidelijk om onderhoud uit te stellen. We raden u aan om onderhoud door te laten gaan, ook de keuringen. Als gevolg van uitstelling, kunnen keuringen verlopen en daardoor voldoen uw truck, accu en lader niet meer aan de wettelijke verplichtingen. Ook kan uw heftruck schade oplopen door achterstallig onderhoud. Bijvoorbeeld door vervuilde olie bestaat er een grotere kans op het defect raken van een ventielblok, wat grote kosten met zich meebrengt.

Veilig heftruck onderhoud

In goed overleg met u is het ook in deze periode mogelijk om onderhoud uit te voeren, heftrucks te keuren en storingen op te lossen. Een aantal oplossingen:

  • Indien u beschikt over een aparte ruimte, kunt u de monteur in deze aparte ruimte laten werken om zo de 1,5 meter afstand te creëren gebied afzetten. Bij mooi weer kan deze ruimte ook buiten onder een afdak of luifel zijn.
  • Om fysiek contact te vermijden, kunt u ook met de monteur een specifieke plek afspreken. U parkeert de truck en onze monteur haalt hem daar op. Na het onderhoud zetten wij de truck, ontsmet en schoongemaakt, weer terug op de aangewezen plek.
  • We laten de bonnen aftekenen na het reinigen van de laptop. Of onze monteur leest de bon voor en ondertekent deze, na uw goedkeuring, voor akkoord.
  • Onze monteurs volgen strikt de regels van het RIVM en de interne regels die het bedrijf, die hij/zij bezoekt, heeft opgesteld.
  • Wij zijn telefonisch, per e-mail en via onze gratis service app Call4Service voor digitale servicemeldingen goed bereikbaar om u te helpen.
  • Onze monteurs dragen tijdens hun werkzaamheden een veiligheidshesje waarop u op de 1,5 meter afstand wordt geattendeerd.

Onze service afdeling gaat graag met u in een gesprek om tot een veilige oplossing te komen, zodat uw truck veilig en gekeurd blijft.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

ook interessant

Heeft u nog vragen?