0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich Code 95 CCV

Code 95 - CCV

Code 95 is een verwijzing op het rijbewijs van een beroepschauffeur en geeft aan dat de chauffeur een vakman is. De EU-Richtlijn voor 'nascholing chauffeurs' helpt mee aan het verhogen van de verkeersveiligheid en de vakbekwaamheid van de chauffeurs.

Voor wie geldt code 95?

Chauffeurs die het rijbewijs C of D vòòr september 2009 hebben behaald, dienen voor 10 september 2016 de 35 uur nascholing te volgen waarmee zij hun code 95 behouden. De datum hiervan moet ook op het rijbewijs staan en is 5 jaar geldig. Een chauffeur die géén geldige code 95 op het rijbewijs heeft staan, mag het rijbewijs niet meer beroepsmatig gebruiken en zal een fikse boete ontvangen (aanvankelijk €800,-).

Code 95: overzicht CCV nascholingen

CCV (U16-2) - Heftruckcertificaat / reachtruckcertificaat

Speciaal voor de beroepschauffeur mét hef- en reachtruck ervaring heeft Jungheinrich een gecertificeerde CCV training ontwikkeld. Deze training duurt 1 dag en wordt gegeven door onze deskundige trainers. Vanzelfsprekend wordt de lesstof op uw niveau afgestemd. Tijdens de opleiding doet u zowel theoretische kennis als praktische hef- en of reachtruckvaardigheden op. Deelname staat gelijk aan 7 verplichte nascholingsuren. Uiteraard verzorgen wij de aan- en afmelding bij het CCV voor u.

Heftruckcertificaat Jungheinrich

CCV (U05-2) - Basisveiligheid VCA

Voor beroepschauffeurs die over het B-VCA certificaat moeten beschikken is de CCV training Basisveiligheid geschikt. Deze training duurt 2 dagen en levert tevens 14 uur nascholing op voor uw Code 95. De chauffeur krijgt ruimschoots de gelegenheid alle relevante aspecten eigen te maken. Waar nodig biedt onze trainer de gewenste persoonlijke begeleiding. Uiteraard verzorgen wij de aan- en afmelding bij het CCV voor u. Uw 14 uur nascholingsuren zijn hiermee geregistreerd.

CCV (U05-2): Optioneel

U kunt ervoor kiezen de cursus af te sluiten met het erkende VCA - examen. Bij een positief examenresultaat ontvangt u het B-VCA diploma en pasje dat 10 jaar geldig is. Dit diploma is persoonsgebonden en laat zien dat u de basiskennis Veiligheid, Gezondheid en Milieu beheerst. Voor groepen is een combinatie van VCA-CCV kandidaten en standaard VCA kandidaten mogelijk.

CCV (U21-1) - Bedrijfshulpverlening herhaling

Voor beroepschauffeurs die hun BHV-certificaat willen verlengen, is de CCV training Bedrijfshulpverlening herhaling ontwikkeld. De training duurt 1 dag, waarvoor u 7 nascholingsuren t.b.v. uw Code 95 ontvangt. De competenties uit de starterstraining BHV worden opnieuw geoefend. De nadruk tijdens de herhalingscursus ligt in het uitvoeren van praktijkoefeningen. De cursisten ontvangen na afloop het certificaat ‘Herhaling Bedrijfshulpverlening, module Eerste hulp en module Brandbestrijding en Ontruiming’ dat een geldigheidsduur heeft van één jaar. Uiteraard verzorgen wij de aan- en afmelding bij het CCV voor u. Uw 7 nascholingsuren zijn hiermee geregistreerd.

Data voor Jungheinrich CCV training

In verband met het coronavirus houden wij de regels van het RIVM nauwlettend in de gaten en hebben wij besloten om de trainingen op onze locaties (Alphen aan den Rijn en Hengelo) t/m november 2020 te annuleren.

Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden elders in 2020 of voor alternatieven als een in-company training. Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Meer informatie of een training aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Heeft u nog vragen?