0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
assistentiesystemen heftruck
Slimme, efficiënte oplossingen

Onze assistentiesystemen zorgen voor meer veiligheid

Met behulp van de assistentiesystemen van Jungheinrich verhoogt u de veiligheid in uw magazijn en verloopt de in- en uitslag van goederen een stuk efficiënter. Onze assistentiesystemen zijn te koppelen aan elk WMS en geschikt voor elke branche en magazijn.

Dankzij onze jarenlange ervaring in intralogistiek hebben wij elke individueel hulpsysteem tot in het kleinste detail geperfectioneerd. Wij weten welke veiligheidsuitdagingen voorkomen in het magazijn en hebben daar onze assistentiesystemen op afgestemd. Onze optionele assistentiesystemen bestaan uit technische oplossingen en waarneembare signalen, zodat het magazijn nog veiliger wordt voor iedereen.

Zorg voor een veilig magazijn

De assistentiesystemen van Jungheinrich verlichten de dagelijkse werkzaamheden en verhogen de veiligheid in het magazijn. Met onze assistentiesystemen zijn mens en machine goed beschermd.  Ontdek hoe onze 360° preventie bescherming biedt voor alle risicogebieden in het magazijn. 

ZoneCONTROL

Altijd op de uitkijk: zoneCONTROL

De heftruck nadert de magazijndeur met uitgeschoven mast - en stopt precies op het juiste punt. Dat is te danken aan zoneCONTROL, die op basis van de magazijnindeling alle kritische zones van het terrein kent en uiterst nauwkeurig bewaakt. Dit kunnen hoogteobstakels zijn, locaties met veel voertuig- of voetgangersverkeer of gebieden waar geen lasten mogen worden neergezet. Het systeem reageert op de specifieke situatie: het waarschuwt de chauffeur, geeft een alarm af of grijpt zo nodig in om de truck te besturen. Dit voorkomt bijvoorbeeld aanrijdingen en garandeert een veilige verplaatsing binnen het magazijn. Ook kunt u met zoneCONTROL gericht uw efficiency verbeteren. Via toegangsautorisaties kan bijvoorbeeld de verkeersstroom worden geoptimaliseerd.

addedView EN

Maximale precisie: addedVIEW

Digitale camerasystemen in HD-kwaliteit voor een contrastrijk beeld met hoge resolutie. Verhoog de veiligheid en efficiëntie in uw magazijn met de veelzijdige en modulaire Jungheinrich addedVIEW assistentiesystemen. Of het nu gaat om in- en uitslag op grote hefhoogtes, werken in onoverzichtelijke ruimtes of omgaan met gevoelige goederen; addedVIEW biedt het juiste digitale camerasysteem voor de meest uiteenlopende eisen in het dagelijkse magazijnwerk.

addedVIEW 360° camera systeem
Het addedVIEW 360 camera systeem bestaat uit vier digitale camera's en helpt de chauffeur bij het veiliger en nauwkeuriger manoeuvreren in het magazijn. Met addedVIEW 360° kan de heftruckchauffeur zijn omgeving en truck van bovenaf bekijken. 

addedVIEW achteruitrijcamera
De addedVIEW achteruitrijcamera met hoge resolutie toont de chauffeur op elk moment het achteraanzicht van de heftruck op een monitor. Aanrijdingen door slecht zicht in het magazijn kunnen zo worden voorkomen.

addedVIEW vorkcamera's
Voor maximale precisie bij de goederenafhandeling biedt de vorkcamera een onbelemmerd zicht. De optionele virtuele laserlijn met positioneringshulp ondersteunt de chauffeur tijdens het in- en uitslaan, zelfs op grote hefhoogtes.

addedVIEW met scanfunctie brengt nog meer efficiëntie in uw magazijn. In combinatie met onze Logistics Interface kan de camera worden gebruikt voor het foutloos scannen van goederen en codes van magazijnlocaties. De chauffeur kan streepjes- of QR-codes selecteren die direct op het camerabeeld verschijnen en de scan met een aanraking bevestigen. Een bevestigingstoets naast het stuur biedt bovendien een verbeterde ergonomie.

Verplaats goederen sneller en makkelijker

Onze innovatieve hulpsystemen maken het dagelijkse werk in het magazijn niet alleen veiliger, maar ook sneller en rendabeler. Intelligente preventie en voorkoming van ongevallen wanneer het er op aankomt.

assistentiesysteem heftruck positioncontrol

Snellere in- en uitslag: positionCONTROL

Met positionCONTROL is het mogelijk om individuele hefhoogtes in te stellen waardoor het heffen tot de juiste hoogte sneller verloopt. Door het geoptimaliseerd heffen en de tijd- en energiebesparing stijgt de productiviteit tot 15%.

Efficiëntere orderverwerking

De slimme hulpsystemen van Jungheinrich verhogen niet alleen de veiligheid in uw magazijn. Dankzij de koppeling met uw Warehouse Management Software maken de systemen ook het afhandelen van stapel-, uitslag- en orderverzameloperaties veel efficiënter.

Content_Picture_Assistenzsysteme_Warehouse_navigation

Voor exacte precisie: warehouseNAVIGATION

Met warehouseNAVIGATION hoeft de chauffeur niet meer na te denken over de juiste diagonale beweging naar de volgende opslaglocatie. Het hulpsysteem stuurt de orderpicktruck naar de juiste opslaglocatie, die deze vervolgens automatisch benadert met een zeer nauwkeurige diagonale beweging. Dit vermindert de belasting voor de chauffeur, die alleen de heffunctie hoeft te bedienen. Daardoor stijgt de efficiëntie met maximaal 25%.

Uitgebreide kennis is de basis voor praktische oplossingen

De ontwikkeling van onze assistentiesystemen is gebaseerd op een uitgebreide kennis van de intralogistiek. Tegelijkertijd zijn we als geen ander bekend met de individuele uitdagingen van elke branche en elke toepassing. Alleen met deze kennis kunnen we de efficiëntie en veiligheid in het magazijn effectief verhogen.

Jungheinrich identificeert de relevante probleemgebieden en levert de optimale oplossing in de vorm van een assistentiesysteem op maat. De gebruikte technologie wordt bepaald door de geschiktheid en bruikbaarheid ervan. Eenvoudige systemen zonder tussenkomst van de besturing zijn net zo relevant als hightech assistentiesystemen met uitgebreide sensoren en complexe signaalevaluatie.

Onze andere assistentiesystemen voor meer veiligheid

Onze andere assistentiesystemen voor een snellere in- en uitslag

Onze andere assistentiesystemen voor meer efficiëntie

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Heeft u nog vragen?