0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Referentie Jungheinrich Waeles Nederland

Waeles Nederland

Elektrische heftrucks voor zware werkomgeving

Waeles Nederland in Nieuw-Vennep produceert en levert, als ISO/TS 16949-gecertificeerde ijzergieterij, producten aan onder meer de automotive, de landbouw en de machine-industrie. Met uiterste precisie en maximale flexibiliteit is Waeles Nederland in staat om aan de meest specifieke wensen te voldoen. Alle producten voldoen aan de strengste kwaliteitsvoorschriften.

Bovendien garandeert het certificaat continue verbeteringen van kwaliteit en organisatie, zoals het creatief zoeken naar en invoeren van kostenbesparende en productie verbeterende methoden. Daarbij is het uitgangspunt dat aan alle wettelijke milieuverplichtingen wordt voldaan. Milieubelasting wordt zo laag mogelijk gehouden en milieuvervuiling voorkomen.

Onze uitdaging

In de zware en stoffige omgeving van de ijzergieterij zijn robuuste en betrouwbare heftrucks nodig. Temeer aangezien er wordt gewerkt aan slechts één productielijn, die met behulp van heftrucks wordt bevoorraad. Als de bevoorrading van die lijn stilvalt, ligt de hele productie stil. Sinds het verbod op binnendieselen heeft Waeles Nederland jarenlang ontheffing gekregen. Toen dat echter niet langer mogelijk en wenselijk bleek, ging het bedrijf op zoek naar een schoon, maar even krachtig en betrouwbaar alternatief.

De oplossing

In de ijzergieterij leveren LPG-trucks teveel explosiegevaar op. Vandaar dat Waeles Nederland heeft gekozen voor elektrisch aangedreven Jungheinrich heftrucks, type EFG 430s. Bij die keuze waren niet alleen betrouwbaarheid, robuustheid en chauffeursvriendelijkheid bepalend. Ook de serviceorganisatie bleek doorslaggevend.

De truck die door Waeles Nederland wordt ingezet voor het bevoorraden van de productielijn heeft standaard een hefcapaciteit van 3 ton op een lastzwaartepuntafstand van 600 mm. De voorzetapparatuur op de gietheftruck bevat een gietpan, een geïntegreerde weegunit en een kantelaar. Tevens is de accu afgedekt met een speciale accuplaat, om explosies als gevolg van opspattend vloeibaar ijzer te voorkomen. De chauffeur en de cabine worden door een lexaanplaat beschermd tegen eventueel rondspattend gloeiendheet ijzer. Om stilstand te voorkomen en honderd procent zeker te zijn van een maximale inzetbaarheid, zijn alle trucks geleverd met een extra wisselaccu en heeft Waeles Nederland een energiegarantie afgesloten. Het (preventief) onderhoud aan de trucks en de accu’s wordt verzorgd door Jungheinrich Nederland.

Referentie Jungheinrich Waeles Nederland

Het resultaat

De elektrisch aangedreven trucks bieden de gewenste, emissievrije inzet. Zonder dat er aan kracht of robuustheid wordt ingeleverd. De verlengde lastzwaartepuntafstand biedt daarbij meer stabiliteit en daardoor extra veiligheid, zeker bij de inzet met het extra voorzetstuk.

De meegeleverde wisselaccu’s blijken in de praktijk lang niet altijd nodig. De heftrucks op de expeditieafdeling van Waeles Nederland redden in de regel op één uur na een twee-ploegeninzet, terwijl de truck die wordt ingezet voor het bevoorraden van de productielijn probleemloos 4 shifts inzetbaar is. Mede doordat de bediening van de trucks identiek is aan de dieseltrucks die voorheen werden ingezet, is de overstap naar elektrisch probleemloos verlopen.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

ook interessant

Heeft u nog vragen?