Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Referentie HEWI header
Automatisch hoogbouw magazijn met AGV’s

HEWI

Elke dag verlaten 7 miljoen onderdelen het magazijn van HEWI G. Winker GmbH in Spaichingen, Duitsland. ’s Werelds grootste producent van onderdelen levert voornamelijk aan de automotive industrie.

AGV’s in hoogbouwmagazijn

Het eerste magazijn in Spaichingen had zijn limiet bereikt. HEWI ging op zoek naar een geautomatiseerde oplossing voor de tweede locatie, dat voldoende flexibiliteit moest bieden om ook bij toekomstige groei uit te kunnen breiden. HEWI vond in Jungheinrich de partij die deze oplossing uit één hand kon leveren. De belangrijkste uitdaging: de implementatie van automatisch geleide voertuigen (AGV’s), die het nieuwe geautomatiseerde hoogbouwmagazijn verbindt met de andere business units in het magazijn.

Magazijn automatiseren met één partij

Jungheinrich heeft een hoogbouwmagazijn met 9.888 palletplaatsen en een hoogte van 25 meter ingericht. Daarnaast implementeerde Jungheinrich zes geautomatiseerde stapelaars van het type ERC 215a, die het horizontale transport van pallets voor hun rekening nemen. In dubbele cycli verzorgen de AGV’s de palletverplaatsingen. Jungheinrich leverde alle automatische componenten, stellingen, magazijnkranen, conveyors, software en het Warehouse Management Systeem (WMS).

Referentie HEWI afbeelding 1

Flexibel werken met AGV’s

Dankzij de modulaire oplossing zijn de processen bij HEWI flexibeler geworden. Elke business unit kan elke taak op elk moment uitvoeren. Dit betekent dat producten, indien nodig, rechtstreeks van de goederenontvangst naar de productie kunnen worden getransporteerd. Dankzij de AGV’s is HEWI in staat om op elk moment van de dag te leveren aan één van zijn grootste klanten, de automotive-industrie, die een grote beschikbaarheid van producten vereist. De medewerkers zijn tevreden met de komst van de AGV’s en hebben ze de namen Dori, Berta, Eve en Chantal gegeven.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?