0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Red Dot Award voor de Jungheinrich ERE 225i
06/27/2022

Red Dot Award voor de Jungheinrich ERE 225i

De Jungheinrich ERE 225i elektrische laagheffende palletwagen heeft vorige week in Essen (Duitsland) de Red Dot Design Award gewonnen. 

De jury was onder de indruk van het bijzondere design van de ERE 225i, die wendbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid op unieke wijze combineert dankzij een volledig geïntegreerde, compacte lithium-ion accu. Het is de tweede onderscheiding van deze aard voor de ERE 225i binnen een zeer korte tijd. Zo won de truck in mei al de iF Design Award.
 
Dankzij de integratie van de lithium-ion accu in het chassis, is de ERE 225i maar liefst 270 mm korter dan zijn voorganger. Hierdoor wordt de draaicirkel van de palletwagen aanzienlijk verkleind. Bestuurders profiteren van een verbeterde wendbaarheid, waardoor veilig transport in de krapste ruimtes mogelijk wordt. Vaste zijdelingse bescherming biedt optimale bescherming en zorgt voor een hoog werkcomfort.
 
"Het doel van ons design is de belangrijkste eigenschappen van de palletwagen direct herkenbaar en begrijpelijk te maken. Compactheid, duurzaamheid, veiligheid en wendbaarheid zijn duidelijk gevisualiseerd als belangrijkste prestatiebeloften en laten via het design al zien waar klanten van Jungheinrich met deze truck op kunnen rekenen", aldus Andreas Knie, Industrial Designer bij Jungheinrich. "Wij zijn zeer verheugd dat wij met de ERE 225i deze prestigieuze designprijs hebben gewonnen. Het is niet alleen een uitstekende prijs voor ons als ontwerpteam, maar ook een waardering en motivatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het product".
 
De ERE 225i is veruit de meest compacte palletwagen in zijn klasse. Als onderdeel van de Jungheinrich POWERLiNE is de ERE 225i tot aan de aflevering bij de klant volledig CO2-neutraal en maakt daarmee een bijzonder duurzame intralogistiek in het magazijn mogelijk. 
 
Sinds 1955 selecteert de Red Dot Award: Product Design jaarlijks 's werelds beste en meest innovatieve producten in meer dan 50 categorieën. Elk jaar kiest een internationale jury van onafhankelijke deskundigen op het gebied van design, wetenschap en journalistiek uit enkele duizenden inzendingen de producten die uitblinken door hun designkwaliteit.

Heeft u nog vragen?