0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Heftruck EFGp30i lithium-ion
09/01/2021

Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

"De EFG P30i is de eerste lithium-ion heftruck met de power en het comfort van een verbrander - een game changer in de wereld van heftrucks", vertelt Christian Erlach, bestuurslid Marketing & Sales van Jungheinrich AG.

  • EFG P30i is speciaal ontworpen voor de zwaarste buiteninzet
  • Allereerste Jungheinrich vorkheftruck met geïntegreerde lithium-ion accu
  • Volledig emissievrij en draagt bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot
  • Nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en ergonomie

Hamburg – Jungheinrich presenteert op de persconferentie Innovations & Highlights 2020 zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De P30i is een krachtige elektrische heftruck in het jasje van een diesel/LPG truck. "De EFG P30i is de eerste lithium-ion heftruck met de power en het comfort van een verbrander - een game changer in de wereld van heftrucks", vertelt Christian Erlach, bestuurslid Marketing & Sales van Jungheinrich AG. Jungheinrich verwacht de P30i eind 2021 op de markt te brengen.

Meest krachtige elektrische truck voor buitengebruik 

Voor de EFG P30i heeft Jungheinrich het chassis van zijn nieuwste hydrostaat verder ontwikkeld door de elektrische aandrijving en de lithium-ion techniek in de truck te integreren. Het frame, de cabine en de wielen zijn speciaal ontworpen voor een zware buiteninzet. De harde rubberen bumpers op het contragewicht laten de kracht zien van de P30i. De truckaandrijving bestaat uit twee elektromotoren. De geïntegreerde lithium-ion accu, die bestaat uit twee modules van elk 25kWh, voorziet de P30i van voldoende kracht voor een drieploegeninzet. De comfortlader maakt tussentijds laden net zo eenvoudig als het bijtanken van een verbrander, en de hoge voltagetechnologie maakt de P30i zeer geschikt voor de zwaarste buiteninzet.

Het beste van twee werelden
De hefsnelheid van de P30i is 25% hoger dan andere elektrische heftrucks en de hellingshoek is 33% beter dan de klassieke EFG heftruck. De lithium-ion accu bestaat uit twee losse modules - die op een slimme manier in de truck zijn gestopt - wat de truck lichter, wendbaarder en energiezuiniger maakt. "De EFG P30i combineert de kracht, robuustheid en rijcomfort van een verbrander met de energiezuinigheid en het emissievrije karakter van een elektrische heftruck. De P30i zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, ergonomie en duurzaamheid. Dit is het begin van het einde van diesel heftrucks", zegt Erlach.

Ergonomische werkplek
De langere wielas van de P30i en de van het frame losgekoppelde cabine maakt het rijden op een ruwe ondergrond voor de bestuurder comfortabeler en stiller. In de P30i heftruck is de accu niet langer in de vertrouwde accutrog gevestigd, maar geïntegreerd onder de stoel en de voetenruimte – een primeur voor de EFG heftruck. Door de nieuwe plaats van de accu ontstaat er meer bewegings- en beenruimte voor de bestuurder. De comfortabele zitting, de airconditioning en het verwarmingssysteem zorgen voor een comfortabele werkomgeving bij alle weersomstandigheden. Het verbeterde zicht rondom biedt meer veiligheid voor de bestuurder en zijn omgeving. De P30i is uit te rusten met diverse veiligheids- en assistentiesystemen, zoals addedVIEW, dat een 360 graden totaaloverzicht vanuit vogelperspectief, biedt.

Elektrische heftruck lithium-ion efgp30i

Emissievrij en duurzaam
De EFG P30i is volledig emissievrij en de uitstoot van fijnstof en roet behoort definitief tot het verleden. De P30i bespaart gedurende zijn gebruiksduur tot wel 52% minder CO2 vergeleken met de motor van een verbrander. De lithium-ion accu van de P30i is gemaakt van lithium-ijzerfosfaat, en niet het kobalt, waardoor de truck bijdraagt aan een duurzame en emissievrije toekomst.

Lithium-ion van Jungheinrich
De lithium-ion accu is te gebruiken bij temperaturen van -20 °C tot +40 °C. Ook de nieuw ontwikkelde lader is dankzij zijn IP54 behuizing te gebruiken bij temperaturen van -20 °C tot +55 °C. De snelle laadtijden en tussentijds (bij)laden van de geïntegreerde lithium-ion accu biedt talloze nieuwe mogelijkheden. Jungheinrich biedt bij elke lithium-ion accu 100% tevredenheidsgarantie en 8 jaar accugarantie.

Heeft u nog vragen?