0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich wint 10e IFOY Award
04/30/2019

Jungheinrich wint 10e IFOY Award

Wenen/Hamburg - De Jungheinrich ETV 216i, ’s werelds eerste reachtruck met geïntegreerde lithium-ion accu, heeft de IFOY Award in de categorie ‘Magazijntruck van het Jaar’ gewonnen.

De Duitse minister van Transport Andreas Scheuer overhandigde de prijs aan bestuurslid Marketing & Sales van Jungheinrich, Christian Erlach, tijdens het prijzengala in de Hofburg in Wenen.

  • De Jungheinrich ETV 216i wint award in de categorie Magazijntruck van het Jaar
  • Jurybeslissing op basis van uitstekend klantvoordeel

Duitse minister van Transport Andreas Scheuer reikte de award uit
De jury, een internationaal gezelschap vakjournalisten, roemt in het juryrapport het uitstekende klantvoordeel en benadrukt dat de integratie van custom-made lithium-ion accu’s in heftrucks een nieuwe generatie heftrucks introduceert. Erlach licht toe: "Jungheinrich is wereldwijd de eerste fabrikant die de voordelen van lithium-ion technologie doorvoert in het design van zijn trucks. Door de integratie van de accu in het truckontwerp, is de ETV 216i de meest compacte en de best presterende reachtruck in zijn categorie."

Dankzij het compacte design is de ETV 216i een stuk wendbaarder. De bestuurderscabine is ruimer en biedt een ruim zicht rondom. Dit verhoogt de ergonomie en veiligheid in het magazijn. Door het gebruik van extra contragewicht is het zwaartepunt van de reachtruck verder naar achteren geschoven. Daardoor kan de ETV 216i een nominale last van 1,6 ton tot negen meter heffen - 230 kilogram meer dan vergelijkbare machines, waarbij de hefsnelheid met last met 23 procent wordt verhoogd.

Over de IFOY Award
De IFOY Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) wordt gezien als de meest belangrijke innovatieprijs binnen de intralogistieke branche. De genomineerden worden geselecteerd door vakjournalisten uit verschillende landen. De winnaar wordt gekozen op basis van een neutrale test en een wetenschappelijke innovatiecheck waarin de genomineerden worden vergeleken. Vanaf 2013 heeft Jungheinrich tien IFOY Awards gewonnen – een record.

Heeft u nog vragen?