Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Feestelijke opening in Chomutov banner
10/09/2023

Feestelijke opening in Chomutov: Jungheinrich opent officieel zijn nieuwe fabriek in Tsjechië

Jungheinrich opent vandaag zijn nieuwste fabriek voor de productie van intern transportmaterieel in Chomutov (Tsjechië).

In de toekomst zal het bedrijf de 37.000 vierkante meter grote locatie, ongeveer 85 kilometer ten noordwesten van Praag, omvormen tot het centrum van de reachtruckproductie. Er zullen meer dan 350 nieuwe banen worden gecreëerd als onderdeel van het 60 miljoen euro kostende project.

In juni startte Jungheinrich in Chomutov al de productie van het eerste type truck, de ETV 216i reachtruck. De fabriek is de nieuwste van twaalf productielocaties wereldwijd en vormt een centrale bouwsteen in het verhogen van de efficiëntie en winstgevendheid als onderdeel van Strategie 2025+.

Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG, vertelt: “Onze nieuwe fabriek in Chomutov is een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten voor heftrucks ter wereld en tilt onze productie naar een hoger niveau. We breiden de capaciteit binnen ons productienetwerk in Europa verder uit. Bovendien zorgen we er op deze manier voor dat ook in de toekomst aan de gestaag groeiende vraag naar onze intern transportmiddelen kan worden voldaan.”

Beginnend met de ETV 216i zal de gehele reachtruckproductie geleidelijk worden verplaatst naar de fabriek in Chomutov. Jiri Rösner, Plant Manager bij Jungheinrich in Chomutov, voegt hieraan toe: “We zijn trots om deel uit te maken van de Jungheinrich familie om het succesverhaal van de reachtruck hier in Chomutov voort te zetten. Ons al sterke, lokale team blijft groeien om deze visie werkelijkheid te laten worden.”

Sinds de introductie bijna vijf jaar geleden is de ETV 216i uitgegroeid tot een Jungheinrich bestseller. Dankzij het revolutionaire ontwerp van de reachtruck, heeft de truck een verbeterde ergonomie en is hij aanzienlijk compacter dan andere reachtrucks. De ETV 216i is ’s werelds eerste heftruck met een geïntegreerde lithium-ion accu en is ontwikkeld in Norderstedt. Jungheinrich gebruikt de door de verhuizing vrijgekomen capaciteit in de fabriek in Norderstedt om het productieportfolio aan te vullen met onderdelen voor andere orderpicktrucks, waardoor hier extra groei mogelijk is.

Bij het ontwerp van de nieuwe fabriek in Chomutov heeft Jungheinrich bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. Van werkplekken tot complexe productiefaciliteiten, de hele fabriek is voorzien van state-of-the-art technologie. Naast een volledig geautomatiseerd centrum voor de nauwkeurige bewerking van metaal wordt bijvoorbeeld een innovatief verfsysteem gebruikt. Dit verbruikt minder energie en materiaal in het poedercoatingproces. Productie en assemblage met een digitaal assistentiesysteem voor fabrieksmedewerkers zijn gericht op efficiëntie en kwaliteit. Dit wordt onder andere bereikt door de inzet van kunstmatige intelligentie.

De energiezuinige en CO2-geoptimaliseerde fabriek in Chomutov is niet alleen de nieuwste, maar ook de meest duurzame die Jungheinrich ooit heeft gebouwd. Naast het gebruik van groene stroom en de installatie van warmtepompen zorgt een speciale warmte-isolatie in het kantoorgedeelte voor extra energiebesparing. Jungheinrich kon het waterverbruik verminderen door middel van het opvangen van regenwater. Bovendien bevindt de fabriek zich op een groen terrein van 1,5 hectare met inheemse struiken en bomen, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit.

Jungheinrich opende zijn eerste verkoopvestiging in Tsjechië al in 1992. Daar wordt het bedrijf, naast de nieuwe fabriek, vertegenwoordigd door drie verkoopvestigingen. De verkoopeenheid heeft in totaal meer dan 360 medewerkers. In Tsjechië wordt Jungheinrich beschouwd als een van de meest succesvolle leveranciers van industriële trucks.

Heeft u nog vragen?