0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
AMR specialist arculus overname
11/11/2021

Jungheinrich breidt expertise uit met overname van AMR-specialist arculus

Hamburg - Automatisering is de sleutel tot de toekomstige groei van Jungheinrich en speelt een belangrijke rol in zijn groeistrategie 2025+. In het licht hiervan heeft de Groep in kwartaal vier van 2021 arculus GmbH overgenomen.

arculus is een in München gevestigd technologiebedrijf dat actief is op het gebied van autonome mobiele robots (AMR). Met locaties in München, Ingolstadt, Stuttgart en Dresden richt arculus en zijn ervaren team van software- en hardwarespecialisten zich op AMR, modulaire productieplatforms en softwareoplossingen voor mobiele automatisering. Met de overname van arculus voegt Jungheinrich zeer innovatieve hardware- en softwareoplossingen in de snel groeiende sector van autonome mobiele robots toe aan zijn bestaande portfolio van automatiseringssystemen. Op basis van het IFOY Award-winnende, gestandaardiseerde interface VDA 5050 biedt arculus een besturingssysteem dat mobiele robots (AMR en AGV) van verschillende leveranciers beheert.

Voordelen
Dr. Brzoska legt de voordelen uit: "Met de overname van arculus hebben we onze expertise op het gebied van automatisering aanzienlijk kunnen uitbreiden. Belangrijke toepassingsgebieden - zoals good-to-person orderpicking - zullen een aanhoudend sterke groei doormaken, niet in de laatste plaats vanwege de steeds toenemende groei van e-commerce. Met het team van arculus kunnen wij een sterke groeisynergie realiseren en belangrijke toekomstige actiegebieden in geautomatiseerde magazijnlogistiek bedienen. Samen zetten wij een volgende stap naar het magazijn van de toekomst."

Over arculus GmbH
arculus, opgericht in 2016, is een toonaangevende leverancier van complete oplossingen voor de planning, implementatie en beheer van geautomatiseerde logistieke en modulaire productiesystemen. Tot de klanten van arculus behoren bekende autofabrikanten en industriële klanten uit diverse sectoren. Het portfolio van arculus omvat de arculee lijn van autonome mobiele robots, de arculus Fleet-software, arculus Warehouse (goods-to-person logistiek) en arculus Modular Production (dynamische productstroom).

Heeft u nog vragen?