0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich levert 100.000ste lithium-ion heftruck persbericht
08/09/2022

Jungheinrich levert 100.000ste lithium-ion heftruck: efficiëntie en duurzaamheid voor Amazon in Leipzig

Jungheinrich levert zijn 100.000ste heftruck met een lithium-ion accu. De ETV 216i reachtruck werd samen met 15 identieke trucks geleverd aan het Amazon-magazijn in Leipzig, waar al zo'n 140 andere elektrische trucks van Jungheinrich in gebruik zijn. 

"De levering van de 100.000ste lithium-ion truck is voor ons bij Jungheinrich een bijzondere mijlpaal, waar we erg trots op zijn. Als pionier op het gebied van elektromobiliteit in het magazijn, pasten wij als eerste fabrikant de efficiënte lithium-ion technologie toe en hebben daarmee onze branche voorgoed veranderd", aldus Christian Erlach, Chief Sales Officer bij Jungheinrich.

Lithium-ion accu’s behoren vandaag de dag tot de standaarduitrusting voor emissievrije elektromobiliteit in het magazijn. Ze onderscheiden zich in het bijzonder door hun energiezuinigheid. Een elektrische heftruck met een lithium-ion accu stoot minder dan de helft van de CO2 uit dan een diesel heftruck van dezelfde prestatieklasse gedurende zijn hele levensduur, inclusief fabricage. Door gebruik te maken van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen kan de CO2-uitstoot van de heftrucks tijdens het gebruik zelfs met 90% worden verminderd in vergelijking met een verbrandingsmotor. Lithium-ion technologie levert dus een doorslaggevende bijdrage aan de verduurzaming van de intralogistiek. 

In 2011 lanceerde Jungheinrich als eerste fabrikant van industriële trucks ter wereld, een in serie geproduceerde truck met een lithium-ion accu. Sindsdien is lithium-ion uitgegroeid tot de snelst groeiende accutechnologie voor industriële trucks. Hij overtuigt door betrouwbaar hoge prestaties bij een gering energieverbruik, snelle laadtijden, onderhoudsvrijheid en een lange levensduur. Tegen 2025 wil Jungheinrich een aandeel van 70 procent aan lithium-ion trucks bereiken in het totale wagenpark dat het verkoopt.

De ETV 216i die aan het Amazon-magazijn in Leipzig werd geleverd, is een Jungheinrich POWERLiNE truck. Met het concept van geïntegreerde lithium-ion accu's heeft Jungheinrich met de POWERLiNE opnieuw een nieuwe maatstaf in de branche gezet. Wat ontwerp en constructie betreft, maken de POWERLiNE trucks consequent gebruik van alle voordelen van de lithium-ion accu. Ze zijn korter, veiliger en comfortabeler dan alle industriële trucks voor hen. Dit betekent dat ze ook datgene creëren wat het kostbaarst is in het magazijn: ruimte. 

Een ander bijzonder kenmerk van POWERLiNE is dat de voertuigen volledig CO2-neutraal zijn tot aan levering bij de klant. Dit wordt gewaarborgd door de bijzonder duurzame en energie-efficiënte productie en door gecertificeerde maatregelen waarmee de nu nog onvermijdelijke emissies tijdens de productie worden gecompenseerd. Daartoe investeert Jungheinrich in projecten op het gebied van zonne-energie, windenergie en biomassa. "Wij zijn bijzonder verheugd dat onze 100.000ste lithium-ion heftruck een Jungheinrich POWERLiNE truck is," zegt Erlach.

Jungheinrich levert 100.000ste lithium-ion heftruck aan Amazon

De 100.000ste lithium-ion heftruck van Jungheinrich werd geleverd aan Amazon in Leipzig als onderdeel van een vloot van 16 identieke ETV 216i trucks.

Bekijk onze reachtrucks >

Heeft u nog vragen?