0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich EFG 6 serie
07/09/2019

Jungheinrich kondigt zijn krachtigste heftruckrange ooit aan


Jungheinrich presenteert vandaag op LogiMAT 2019 zijn nieuwste elektrische heftruckrange: de EFG 6-serie. De EFG 6-serie is speciaal ontworpen voor de zwaarste (buiten)inzet. Met een hefcapaciteit tot 9 ton en met een lastzwaartepunt oplopend van 600 tot 900 mm, is de EFG 6-serie één van de krachtigste elektrische heftruckranges in de markt.

  • Hefcapaciteit tot 9 ton. Leverbaar met twee accu-opties: lood-zuur en li-ion
  • Assistentiesystemen met camera’s zorgen voor hoge mate van veiligheid
  • Met 14 verschillende modellen het grootste productportfolio

14 verschillende modellen

Jungheinrich bestuurslid Marketing & Sales Christian Erlach: "Ons motto is groot, groter, EFG. De EFG 6-serie is geschikt voor de zwaarste klussen in bijvoorbeeld de dranken- en bouwmaterialengroothandel of in de machinebouw. Met een hefcapaciteit tot 9 ton biedt onze EFG 6-serie onze klanten maximale prestaties tegen minimaal energieverbruik."

Jungheinrich brengt de EFG 6-serie in verschillende chassismaten, waardoor het totaal op 14 verschillende truckmodellen komt - het is het grootste productportfolio in dit high-performance heftrucksegment. Afhankelijk van de chassismaat zijn accucapaciteiten mogelijk van 1.240 Ah tot 1.548 Ah (80V). De EFG 6-serie is leverbaar met twee accu-opties: de traditionele lood-zuur accu’s en lithium-ion accu’s. De lithium-ion accu’s zijn tussentijds op te laden, wat een non-stop inzet mogelijk maakt. Dankzij het aandrijfconcept met twee AC aandrijfmotoren en twee synchrone reluctantiemotoren voor de hydrauliekpomp, levert de EFG 6-serie een maximaal vermogen bij een minimaal verbruik, zelfs met bevestigde aanbouwapparatuur. Het standaard geleverde drive&liftPLUS pakket garandeert maximale prestaties onder alle omstandigheden.

Werkplek met comfort

De treden zijn ruim en de geklimatiseerde cabine past in de lijn van de andere EFG-heftrucks. De vlakke vloerplaat, de grote voetruimte, de comfort stoel met instelbare armleuning zijn duidelijk afgestemd op een stevige inzet. Bij de mastbediening zijn alle gangbare Jungheinrich systemen mogelijk; voor het rijden bestaat de keuze uit dubbelpedaal-optie of het enkele acceleratiepedaal met rijrichtingschakeling in de armleuning. Nieuw in de cabine is de optioneel leverbare zijdelings verstelbare stoel, die naar links of rechts kan worden versteld voor een extra goed zit- en zichtpositie.  

Optimale veiligheid

Een uitgebreide reeks assistentiesystemen, zoals addedVIEW en zoneCONTROL, zorgen voor een optimale veiligheid. Met addedVIEW wordt, dankzij de vier digitale camera’s, het gebied rondom de truck extra zichtbaar. Elke zijde is via splitscreentechniek te zien, inclusief een 360 graden totaaloverzicht vanuit vogelperspectief.

Het systeem zoneCONTROL bestaat uit één of meer stationaire radiobakens en één of meer mobiele componenten op de truck en/of voor voetgangers. De componenten communiceren voortdurend met elkaar en geven een waarschuwing zodra een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan. Naast het geven van waarschuwingen is het mogelijk om verkeersknooppunten te beheren. Bij intensief verkeer kan dan bijvoorbeeld de maximale snelheid automatisch worden verlaagd. zoneCONTROL is schaalbaar en kan flexibel worden aangepast aan de specifieke behoeften van het magazijn. Een centrale besturingseenheid en het aanleggen van een apart servernetwerk is niet nodig. Elke individuele radiobaken kan eenvoudig en individueel worden geconfigureerd.

Heeft u nog vragen?