0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Hewi
01/05/2017

Jungheinrich bouwt automatisch hoogbouwmagazijn HEWI G. Winker

HEWI G. Winker heeft Jungheinrich opdracht gegeven voor de realisatie van een automatisch hoogbouwmagazijn. Komende herfst moet de ruim 1 hectare grote locatie in Spaichingen door de specialist in zelfborgende moeren en verbindingen in gebruik worden genomen.

Automatische magazijnkranen

Jungheinrich bouwt een silo-magazijn van 57 meter lang en 25 meter hoog. Silo-bouw is een constructie waarbij magazijnstellingen, de dak- en wandelementen van het pand dragen. Dat maakt een korte bouwtijd mogelijk.

De pallets zullen dubbeldiep worden opgeslagen in drie gangen, zodat er 9.888 palletplaatsen ontstaan. Drie magazijnkranen van MIAS (een onderdeel van Jungheinrich) slaan de pallets in en uit. De kranen halen een capaciteit van 93 dubbelspelen per uur. Conveyors verzorgen de aan- en afvoer. Het hele logistieke systeem wordt aangestuurd met Jungheinrich WMS-software en material flow controllers.

AGV’s

Voor de aanvoer van grondstoffen naar de productielijnen en voor de afvoer van containers gereed product richting opslag zullen zes AGV’s worden ingezet. Deze Jungheinrich AGV's, type ERC 215a, worden eveneens gekoppeld aan het WMS. De overige transporttaken, zoals het laden en lossen van vrachtauto’s, worden verzorgd door manuele Jungheinrich stapelaars.

Truckgeleidingssoftware

HEWI pakt ook de reeds bestaande productielocatie aan, waar zeven miljoen moeren en geëxtrudeerde onderdelen per dag worden geproduceerd. Hier implementeert Jungheinrich truckgeleiding software, die de productiviteit van de bestaande, manuele heftruckvloot moet verhogen.

Thomas Gruber, projectmanager Jungheinrich Intralogistic Solutions: “Het systeem is erop gericht om een verdere groei te kunnen faciliteren, zodra HEWI dat nodig heeft. Dat betekent dat zowel het automatische hoogbouwmagazijn, als de conveyors en de AGV’s naar wens kunnen worden uitgebreid. De integrale expertise van Jungheinrich, het feit dat we alles kunnen leveren uit één hand – met uiteraard maximale comptabiliteit – én de schaalbaarheid van de systemen waren voor HEWI doorslaggevend in de keuze voor ons.”

Managing director Markus Hänssler van HEWI over de nieuwbouw: “De nieuwe productiefaciliteit vormt de basis om ons succesvol verder te ontwikkelen. Met die extra groeiruimte kunnen we onze afzet verdubbelen."

Over HEWI

Bij HEWI G. Winker GmbH & Co. KG werken 577 mensen. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 136 miljoen euro. Per dag verlaten zo’n zeven miljoen producten de huidige deuren in Spaichingen. Daarvan is 40% is bedoeld voor export en 16% voor de EU.

Heeft u nog vragen?