0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Banner persbericht update 2- en 3-serie
10/06/2021

Heftrucks met meer productiviteit en performance

Hamburg – Jungheinrich voegt met de upgrade van de 2-serie en 3-serie elektrische heftrucks een nieuw hoofdstuk toe aan zijn succesverhaal over elektrische heftrucks. De heftrucks zijn verbeterd op het gebied van hydraulica, veiligheid en software.

Vandaag rolde in de Jungheinrich-fabriek in Moosburg de eerste vernieuwde heftruck van de band. De omschakeling van de productie naar de nieuwe generatie heftrucks vond plaats tijdens lopende activiteiten en is zonder onderbrekingen afgerond.

De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel- en vierwielheftruck en kunnen lasten van 1.300 kg t/m 2.000 kg tot een hoogte van 7 meter heffen. Met een maximale snelheid tot 17 km/u garanderen ze een efficiënte inzet binnen en buiten het magazijn.

Het grote verschil tussen de 2-serie en de 3-serie is de plaatsing van de wielen en het besturingssysteem. De driewiel heftrucks van de 2-serie hebben een dubbel wiel aan de achterzijde wat manoeuvreren makkelijk maakt. De vierwiel heftrucks van de 3-serie hebben een hoog opgehangen pendelas dat stabiliteit biedt op oneffen terreinen.

Hogere prestaties
Met de upgrade heeft Jungheinrich de hydraulische prestaties van de trucks met 20% vergroot. Dit leidt tot een aanzienlijke stijging van de maximale prestaties. De standaard EFG 320 kan in de toekomst tot 5 ton meer per uur verplaatsen. De nieuwe hydrauliek zorgt ook voor meer efficiëntie en prestaties bij het gebruik van aanbouwapparatuur. Tegelijkertijd is het energieverbruik per pallethandling tot 10% verlaagd. “Met de nieuwe verbeteringen die zijn doorgevoerd, voldoen de 2- en 3-serie heftrucks nog meer aan de behoeften van onze klanten wat betreft efficiëntie en duurzame intralogistiek. Dit zien wij terug in het aantal talrijke orders dat wij hebben ontvangen,” vertelt Thomas Angstenberger, Product Manager heftrucks bij Jungheinrich AG.

Verbeterde veiligheid dankzij software
Met de upgrade verhoogt Jungheinrich ook de veiligheid van zijn heftrucks. Nieuwe besturingssoftware bewaakt permanent de rij-, werk-, hydraulische en stuurfuncties. Het resultaat is meer veiligheid, minder ongevallen en een hogere productiviteit bij de veelzijdige toepassingen van de heftrucks. Naast de nieuwe software zorgen ook de eigen Jungheinrich assistentiesystemen en standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische parkeerrem, voor meer veiligheid. Zo beschermt het assistentiesysteem zoneCONTROL tegen aanrijdingen in cruciale magazijnzones.

PureEnergy en lithium-ion technologie
De elektrische heftrucks van de 2- en 3-serie zijn uitgerust met de nieuwste draaistroommotoren en het Jungheinrich PureEnergy concept. Dit zorgt voor een hoge mate aan efficiëntie. Ook zijn ze verkrijgbaar met lithium-ion technologie. Lithium-ion accu’s zijn snel en makkelijk tussendoor te laden en ideaal voor meerploegendiensten. “Lithium-ion accu’s gaan tot drie keer langer mee dan conventionele energiebronnen. Wij verwachten dat veel van onze klanten kiezen voor lithium-ion en daarom hebben wij de productieprocessen in Moosburg daarop afgestemd. In het dagelijkse gebruik bieden lithium-ion accu’s veel voordelen ten opzichte van loodzuur accu’s en ze zijn volledig onderhoudsvrij,” zegt Thomas Angstenberger.

Comfortabele werkplek
Een hoge mate aan comfort maakt de upgrade van de trucks compleet. De hoogte en de helling van de stuurkolom als de hendel- en asbezetting van de bedieningselementen kunnen individueel worden ingesteld en bieden een ergonomische werkplek. De chauffeur heeft dankzij de slanke mast een ruim gezichtsveld en een goed zicht op de vorken en de last.

Heeft u nog vragen?