0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich EcoVadis
11/11/2020

Jungheinrich is in 2020 één van de meest duurzame bedrijven in de machinebouwindustrie

Tweede keer op rij gouden status

Hamburg - Jungheinrich wordt opnieuw door EcoVadis erkend voor zijn inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft voor de tweede keer op rij de gouden status behaald. Jungheinrich is daarmee nog steeds één van de meest duurzame en verantwoordelijke bedrijven van meer dan 55.000 gecertificeerde ondernemingen.

Het toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsplatform EcoVadis heeft Jungheinrich opnieuw gecertificeerd als één van 's werelds beste bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Jungheinrich behoort tot de twee procent meest duurzame bedrijven in de machinebouwindustrie. ”Ons begrip van duurzaamheid is de basis waarop we blijvende waarde creëren”, licht Dr. Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich AG, toe. “Jungheinrich combineert sociale en ecologische verantwoordelijkheid met winstgevende groei. Dat we voor onze inzet op het gebied van verantwoord ondernemen van EcoVadis opnieuw de gouden status hebben gekregen, is een belangrijke bevestiging van ons werk.”

In zijn certificeringsproces onderscheidt EcoVadis de gebieden milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Jungheinrich heeft op alle vlakken verdere verbeteringen aangebracht ten opzichte van voorgaande jaren. EcoVadis erkent in het bijzonder de betrokkenheid van Jungheinrich bij milieubescherming.

Jungheinrich verbetert al jaren de ecologische balans van de productlevenscyclus van zijn trucks. De CO2-voetafdruk van een gemiddelde heftruck is in deze periode met 38 procent verminderd. Jungheinrich is een pionier op het gebied van elektromobiliteit. In 2019 was 97 procent van alle door Jungheinrich geproduceerde eenheden elektrische trucks, waarvan een snel groeiend deel was uitgerust met moderne lithium-ion technologie. Een elektrische heftruck met een lithium-ion accu heeft qua levensduur ongeveer 52 procent minder CO2-uitstoot dan een diesel heftruck in dezelfde belastingsklasse. “Jungheinrich zal zijn betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid in de toekomst verder uitbouwen om een duurzame meerwaarde te creëren voor klanten en de samenleving. Duurzaamheid krijgt daarom een speciale plaats in onze bedrijfsstrategie 2025+, die we in november presenteren”, kondigt Brzoska aan.

Meer over het EcoVadis-platform voor duurzaamheidsbeoordeling leest u op ecovadis.com.

Het Ecovadis certificaat is te downloaden via de internationale Jungheinrich website.

Heeft u nog vragen?