0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Dr. Lars Brzoska Jungheinrich
09/05/2019

Dr. Lars Brzoska gestart als nieuwe CEO van Jungheinrich AG

Hamburg – Dr. Lars Brzoska vervult per 1 september 2019 zijn nieuwe rol als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG. 

Brzoska maakt sinds 2014 deel uit van de Raad van Bestuur van de Hamburgse totaalleverancier van intralogistieke oplossingen. Hij neemt het stokje over van Hans-Georg Frey, die per 1 september 2019 de functie Voorzitter van de Raad van Commissarissen bekleed. 

Ruim een jaar geleden kondigde Jungheinrich zijn plannen voor een verandering in de leiding aan om zo een goed geregelde overdracht te realiseren.

Tot de zomer van 2018 was Brzoska in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Marketing & Sales en Techniek. Hij blijft verantwoordelijk voor Techniek tot Sabine Neuß per 1 januari 2020 de rol als het nieuwe Bestuurslid van Techniek op haar neemt.

Eerder dit jaar werd Hans-Georg Frey tijdens de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders gekozen als de nieuwe Voorzitter van de Raad van Commissarissen. Frey neemt de werkzaamheden over van Jürgen Peddinghaus, die zijn mandaat heeft neerlegd. Peddinghaus, die sinds 2001 deel uitmaakte van Jungheinrich’s Raad van Commissarissen, bekleedde de functie van Voorzitter sinds 2006.

Brzoska aan het woord
Dr. Lars Brzoska: “Continuïteit en stabiliteit zijn essentieel voor een succesvol bedrijf. Daarom hebben wij bij Jungheinrich ervoor gekozen deze wijzigingen vorig jaar al aan te kondigen. Jungheinrich creëert duurzame waarde voor zijn klanten, partners, werknemers en aandeelhouders. De focus van dit familiebedrijf is gericht op het realiseren van groei op de lange termijn. Deze verandering in het topmanagement onderstreept dat.

Mijn dank gaat uit naar Hans-Georg Frey, die samen met zijn team de laatste twaalf jaar aan een succesvol hoofdstuk heeft gewerkt. Onder zijn leiding is de opbrengst sinds 2010 verdubbeld en zijn wereldwijd 8.000 banen gecreëerd. Ik kijk er naar uit om onze professionele samenwerking in onze nieuwe functies voort te zetten. Ook bedank ik Jürgen Peddinghaus voor zijn toewijding en ondersteuning. Hij heeft bewezen een stabiele factor te zijn, wiens advies dit bedrijf heeft verrijkt. Namens de Raad van Bestuur en alle medewerkers wens ik hem alle goeds voor de toekomst.

Met veel plezier ga ik aan de slag om het succes van Jungheinrich wereldwijd voort te zetten. Elektrische mobiliteit, digitalisering en automatisering zijn belangrijke pijlers in de intralogistieke branche. Samen met het team gaan wij er voor zorgen dat onze leiderschapsrol verder wordt uitgebreid en dat nieuw marktpotentieel wordt aangeboord. Kijkend naar de toekomst, willen we leidende producten en oplossingen bieden, die van significante waarde zijn voor ons klanten. Daarom zetten wij groots in op de technologieën die het verschil maken, zoals lithium-ion accu’s en digitale oplossingen.”

Heeft u nog vragen?