0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Compacte precisie: iF Design Award voor de Jungheinrich ERE 225i banner
05/20/2022

Compacte precisie: iF Design Award voor de Jungheinrich ERE 225i

De elektrische palletwagen ERE 225i van Jungheinrich heeft maandag de wereldwijd gerenommeerde iF Design Award in de categorie "Automobiles and Vehicles" gewonnen. 

De palletwagen maakte indruk op de jury met zijn hoge innovatiekracht en uitstekende designkwaliteit. Met zijn volledig in het chassis geïntegreerde lithium-ion accu combineert de ERE 225i op unieke wijze wendbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid. 

"Een geslaagd design visualiseert de eigenschappen van een product en biedt de bestuurder tegelijkertijd ruimte tot oriëntatie", aldus Andreas Knie, Industrial Designer bij Jungheinrich. "Met de ERE 225i worden al die prestatiebeloften waarop Jungheinrich klanten kunnen vertrouwen, op het eerste gezicht al duidelijk: de truck is compacter, comfortabeler en veiliger dan alle andere palletwagens in zijn klasse en dat is te zien." 

Dankzij het innovatieve ontwerp van de ERE 225i is de L2-maat van de palletwagen 270 mm korter dan die van zijn voorganger. Hierdoor wordt de draaicirkel van de palletwagen aanzienlijk verkleind. Bestuurders profiteren van een verbeterde wendbaarheid, waardoor veilig transport ook in de krapste ruimtes mogelijk wordt. Vaste zijdelingse bescherming biedt optimale bescherming en zorgt tegelijkertijd voor een hoog werkcomfort. 

Volgens de jury van de iF Design Award maakt dit de ERE 225i in vele opzichten tot één van de beste palletwagens in zijn klasse. Dit komt ook tot uiting in de consequent hoge punten die worden toegekend. In een driedaags selectieproces heeft de jury, bestaande uit 75 gerenommeerde internationale designexperts, de winnaars van dit jaar bepaald. In totaal honoreerde de iF Design Award in 2022 opnieuw creatieve merken, nieuwkomers en start-ups in negen disciplines en in totaal 81 categorieën voor uitmuntend design.   

"Wij zijn zeer verheugd dat wij met de ERE 225i deze gerenommeerde designprijs hebben gewonnen. Het is niet alleen een prijs voor ons als ontwerpteam, maar ook een waardering en extra motivatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de creatie van het product," zegt Knie. 

Heeft u nog vragen?