0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
ETV 216zi Penny Italy
11/17/2020

1000ste Jungheinrich lithium-ion reachtruck

De eerste reachtruck ter wereld met een geïntegreerde lithium-ion accu!

Hamburg – In 2018 presenteerde Jungheinrich de ETV 216i. In die tijd was het de eerste reachtruck ter wereld met een geïntegreerde lithium-ion accu. Een wereldprimeur die de norm stelde op het gebied van design, ergonomie en wendbaarheid. Nu, twee jaar later, heeft Jungheinrich de 1000ste ETV 216i geleverd aan supermarktketen Penny Market in Italië.

Penny Market in Italië vertrouwt volledig op lithium-ion technologie, dit omvat een volledige vloot van ETV 216i reachtrucks. De huidige levering van Penny Market Italië bestaat uit zeven Jungheinrich ETV 216i reachtrucks, waaronder de 1000ste jubileumtruck.

De ETV 216i reachtruck met geïntegreerde lithium-ion accu is sinds de introductie een succes voor Jungheinrich. “De ETV 216i is de eerste truck die consequent gebruikmaakt van de voordelen van lithium-ion. Dit maakt het de meest compacte en krachtige reachtruck in zijn klasse”, verklaart Fabien Tozzi, Head of Product Management voor reachtrucks van Jungheinrich. “Het loont de moeite om de wensen en ideeën van onze klanten in het ontwerp van de truck te verwerken.”

Wat opvalt aan de ETV 216i is het revolutionaire truckontwerp. Door de integratie van de ruimtebesparende en krachtige lithium-ion accu is de ergonomie verbeterd en is de truck compacter dan andere reachtrucks. Dit levert een hoge wendbaarheid in het magazijn op, terwijl het tegelijkertijd aanzienlijk meer bewegingsvrijheid en een perfect zicht rondom voor de bestuurder biedt. Gebruikersgemak en meer veiligheid zijn het resultaat.

Gianfranco Virgillo, Warehouse Manager bij Penny Market Italië vertelt: “Met de ETV 216i is het comfort voor de bestuurder groter dan ooit tevoren. De truck biedt meer ruimte voor armen en benen en dankzij de verhoogde zitting ook een beter zicht op de omgeving. Deze belangrijke verbeteringen zijn alleen maar mogelijk door het wegvallen van de grote accutrog. Door de integratie van de accu is het ontwerp functioneler, zowel wat betreft het comfort van de bestuurder als de resultaten.”

De volledig geïntegreerde lithium-ion accu biedt meer voordelen, zoals een langere levensduur, een onderhoudsvrije werking en betere prestaties vergeleken met een conventionele loodzuur accu. Bijzonder korte laadtijden zorgen voor een 24/7 inzet, waarbij de ETV 216i lasten tot 1.600 kg kan opslaan op een hefhoogte van maximaal 10,7 meter.

“We zijn erg tevreden met onze keuze. Drie magazijnen van Penny Market gebruiken al reachtrucks en orderpicktrucks met lithium-ion accu’s. Wegens de resultaten tot nu toe zijn wij van plan om in 2021 de vlootvernieuwing te voltooien en op alle andere locaties gebruik te maken van lithium-ion technologie”, zegt Angelo Loffredo, Logistiek Manager bij Penny Italië.

Over Penny Market

Penny Market is een supermarktketen van de Duitse Rewe Group. De supermarktketen is met meer dan 3.000 winkels actief in heel Europa. In Italië zijn er 390 winkels en 7 distributiecentra.

Benieuwd naar onze ETV216i of andere trucks? Vraag dan meer informatie aan via onderstaand contactformulier.

Heeft u nog vragen?