0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
ERE 225i productnieuws

Palletwagen van de toekomst

Met de introductie van de ERE 225i brengt Jungheinrich de meest compacte, meest comfortabele en veiligste palletwagen in zijn klasse. De nieuwkomer maakt optimaal gebruik van de voordelen van een nieuw installatieconcept van de lithium-ion accu.  

In navolging van de ETVi lithium-ion reachtrucks, de ERCi lithium-ion stapelaars en de ERDi lithium-ion duolift stapelaars brengt Jungheinrich nu ook de ERE 225i op de markt. De palletwagen voor horizontaal transport is geheel nieuw ontworpen en koppelt nu zeer compacte maatvoering aan een maximale veiligheid.

Nieuw concept

De nieuwe ERE 225i dankt zijn prestaties aan de gesplitst geplaatste lithium-ion accu die links en rechts van de stuur- en aandrijfunit staan. Hierdoor is het aparte vak voor de accu aan de voorzijde vervallen en is de palletwagen veel compacter dan voorheen. Dit model met instaande bediener heeft een 270 mm kortere L2 maat dan zijn voorganger.

Wie nog compacter wil, kan nu ook het extra compacte model kiezen. Deze heeft een draaicirkel van slechts 2288 mm, een iets kleiner sta-platform en een fractioneel aangepaste achterzijde. De ruimtewinst is 100 mm en dat is ideaal voor het werk in overslag dc’s en in smalle gangpaden.

Intuïtieve bediening

Door het vervallen van de accutrog heeft de bediener maximaal zicht op de vorken. De bediening van de truck verloopt daarbij zeer gecontroleerd via het smartPILOT bedieningsconcept, dat ook met één hand makkelijk te bedienen is. De intuïtieve smartPILOT combineert het het rijden, het sturen én de bediening van de vorkhoogte. Alles ergonomisch en voorspelbaar zonder de handen van de dissel te halen. Uiteraard is de besturing elektrisch en is de disselhoogte traploos instelbaar.

Nieuw lithium-ion accuconcept

Afhankelijk van de gewenste inzetduur monteert Jungheinrich bij de ERE 225i één of twee onderhoudsvrije lithium-ion accumodules van elk 130 Ah. Het laden gebeurt met de ingebouwde unit of met een externe snellader die eenvoudig via de Comfort Charge stekkerpoort is aan te sluiten. Een combinatie van beide laders is ook mogelijk. Als ze beide worden aangesloten, laadt alleen de externe lader. Met beide laders is tussenladen mogelijk.  

Veilig op het laadperron

De bediener is dankzij de 3-zijdige bescherming extra goed beschermd. De vaste zijpanelen verhogen het comfort met meer steun en extra handgrepen voor optimale controle tijdens het rijden en bij het op- en afstappen. De wanden bieden zelfs opbergruimte voor papier en flessen.

Palletwagen met vrachtwagen detectie

Het laden en lossen van vrachtwagens is een van de zwaarste taken voor mens en machine in de intralogistiek. De ERE 225i is daarom leverbaar met vrachtwagen-detectie. Met behulp van een ultrasone sensor herkent de truck zelf wanneer hij in de laadruimte van de vrachtwagen is. Werklichten worden automatisch geactiveerd en de rijsnelheid wordt aangepast tot een klantspecifieke snelheid, zodat de chauffeur de drempel tussen de vrachtwagen en het magazijn kan passeren met minder belasting van zijn rug. Een intuïtief instelbare, gewichtsafhankelijke vering biedt additionele bescherming. De af-fabriek te bestellen Floor-Spot LED-lamp verhoogt de zichtbaarheid van de truck en is op een beschermde manier in de zijwand geïntegreerd.

Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen?