0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich nieuws nieuwe orderpicker

Nieuwe orderpicker levert hogere prestaties op alle niveaus

Tijdens LogiMAT 2019 kondigde Jungheinrich een nieuwe generatie van zijn succesvolle EKS orderpicktrucks aan: de EKS 412s. De truck is ontwikkeld voor maximale performance in alle opzichten. Prestaties, efficiency, ergonomie én veiligheid zijn verbeterd, zodat een nog hogere doorvoercapaciteit in smalle gangen magazijnen mogelijk wordt.

Met meer dan 14 meter biedt de EKS 412s de grootste orderverzamelhoogte onder alle verticale orderpicktrucks op de markt. De hefsnelheid van 0,5 m/s maakt de truck bovendien 25% sneller dan zijn voorganger, die momenteel de snelste verticale orderpicktruck op de markt is. Ten opzichte van het marktgemiddelde bedraagt de winst zelfs minimaal 35%. De krachtige prestaties worden gecombineerd met maximale energie-efficiëntie. 

Door het gebruik van een zuinige reluctantiemotor heeft Jungheinrich de energieverliezen aan de motorzijde gehalveerd en de efficiëntie van de motor verhoogd. Bovendien is het gewicht van de EKS 412s aanzienlijk verminderd. De verbeteringen resulteren in een energiebesparing van meer dan 10%.

Jungheinrich nieuws nieuwe orderpicker

Optimaal comfort

Bij de ontwikkeling van de nieuwe orderpicker is aandacht besteed aan de behoeften van de bestuurder. De naadloze mastovergangen van de nieuwe telescopische mast voorkomen schokken en maken een comfortabele en tegelijkertijd krachtige inzet mogelijk. De vloermat, bereikbaar langs een lage instap en voorzien van nauwelijks merkbare aanwezigheidspedalen, is vernieuwd. Het nieuwe, intuïtieve bedieningsconcept maakt een eenvoudige bediening mogelijk - alle functies zijn binnen handbereik en alle relevante informatie is in één oogopslag zichtbaar op het grote kleurendisplay.

Maximale veiligheid

De extra zichtopeningen in de achterwand van de cabine zorgen voor een duidelijk verbeterd zicht rondom. De blind spots zijn met minimaal 50 procent gereduceerd. Intelligente hulpsystemen bieden maximale veiligheid in combinatie met een hoge rijdynamiek en prestaties. Obstakeldetectie door middel van laserscanners zorgt ervoor dat de EKS 412s voldoet aan de noodzakelijke veiligheidsafstanden en maakt het gebruik van meerdere trucks in één gangpad mogelijk. 

Nauwkeurige positie in het gangpad

Jungheinrich nieuws nieuwe orderpicker

Het Jungheinrich warehouseNAVIGATION systeem maakt een extra verhoging van prestaties en efficiëntie mogelijk. Dankzij de Jungheinrich Logistics Interface software kan de truck eenvoudig en betrouwbaar worden geïntegreerd in bovenliggende IT-systemen. Met behulp van RFID-transponders in de grond detecteert de EKS 412s zijn positie in het gangpad. De bestuurder hoeft alleen maar het rij-/hefcommando te geven, waarna de truck de gewenste locatie automatisch in de meest optimale en energiebesparende diagonaal nadert.

Gegarandeerde energieconcepten

De EKS 412s is leverbaar met twee accu-opties: bewezen lood-zuur accu’s en moderne lithium-ion technologie. Voor de lood-zuur accu’s geldt de unieke 2 Ploegen Garantie: één keer laden is goed voor een tweeploegen inzet. Wie voor lithium-ion kiest, gaat voor hoge prestaties en onderhoudsvrijheid, een snelle laadtijd en een bijzonder lange levensduur. Voor de lithium-ion technologie biedt Jungheinrich een 100% tevredenheidsgarantie en 8 jaar garantie op de lithium-ion accu.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?