0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
SHL 300

Nieuwe generatie laders voor elke accu

De Jungheinrich SLH 300 is een nieuwe generatie acculaders, die geschikt is voor elke heftruck en magazijntruck en voor elke accu. Van traditionele loodzuur tractiebatterijen tot lithium-ion accu’s en van 15 tot 320 Ampère. De laders zijn in staat om te communiceren met de accu en waarborgen zo een maximaal energieniveau én een maximale levensduur van de accu.

De SLH 300 acculaders worden zij-aan-zij geproduceerd met Jungheinrich accu’s, motoren en regelelektronica. De lader maakt daardoor deel uit van een integraal systeem, dat optimaal is afgestemd. In het geval van lithium-ion techniek kan de lader communiceren met de accu, en het laadprogramma optimaal afstemmen op de toestand van de lithium-ion accu. De lader controleert bijvoorbeeld het temperatuurniveau tijdens het laadproces en voorkomt dat er defecten ontstaan.

Intelligentie ook op loodzuur accu’s

Conventionele tractiebatterijen op basis van loodzuur beschikken niet over een controller, waardoor met die accu’s tot op heden geen communicatie mogelijk was. Tegelijk met de nieuwe generatie acculaders introduceren we echter ook zeer eenvoudig te implementeren Jungheinrich batterijcontrollers. Hierdoor wordt ook de loodzuur tractiebatterij intelligent.

De kleine module is in staat om data zoals voltage, temperatuur, waterniveau en spanning te monitoren. Via bluetooth geeft de accu de informatie door aan de lader, die het laadproces aanpast en ook het (optionele) automatische watervulsysteem kan activeren. De accu wordt zo altijd optimaal behandeld, wat zorgt voor een langere levensduur.

Zeer laag energieverbruik

Dat de SLH 300 acculaders in staat zijn om de temperatuurontwikkeling tijdens het laden te beperken, is niet alleen goed voor de levensduur van de accu, maar ook voor het energieverbruik. In combinatie met de slimme constructie en intelligente besturing, zijn de acculaders dan ook zeer zuinig.

Alle SLH 300 acculaders kunnen worden geplaatst op de grond, maar vier van de vijf uitvoeringen kunnen ook worden opgehangen aan de muur. Nadat ze geplaatst en aangesloten zijn, kunnen ze direct in gebruik worden genomen. De SLH 300 is leverbaar met een grote LED-lichtbalk die in verschillende kleuren kan oplichten. Hierdoor is de laadtoestand direct duidelijk en zelfs al vanaf grote afstand zichtbaar. De bediening van de laders is mede hierdoor zeer intuïtief. Onze SLH 300 laders hebben dit jaar de IFOY award gewonnen in de categorie special van het jaar 2018.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?