0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Miniload magazijnkraan eppendorf

Jungheinrich onthult eigen miniloadsysteem

Jungheinrich zet de markt van de miniloadsystemen op z’n kop met zijn eerste eigen miniloadkraan. Het automatische opslagsysteem voor kleine kratten en dozen heeft een vernieuwende techniek en verlegt de grenzen op het gebied van energiezuinigheid en omslagprestaties. De constructie van de miniload is extreem compact, waardoor de gebouwhoogte beter dan ooit benut kan worden.

Het nieuwe miniloadsysteem STC 2B1A van Jungheinrich levert de hoogste omslagprestaties op de markt én lagere operationele kosten. De kraan is dankzij drie patenten lichter, sneller en ook compacter dan alle bestaande miniloadkranen. Hij wordt uitgerust met een schaalbare mono- of duomast, die kan reiken tot hoogtes van 25 meter. De mast is lichtgewicht, maar heeft door zijn ingenieuze constructie de hoogste stabiliteit.

Het bereik van de kraan is nagenoeg gelijk aan de volledige magazijnhoogte. Dit is mogelijk door de uitzonderlijk compacte rails en de innovatieve Omega-aandrijving in de voet van de mast. Hierdoor kunnen meer opslaglocaties worden gecreëerd en is de capaciteit van het systeem hoger dan bij andere miniloadsystemen.

Lees meer over miniloadsystemen

50% lager aansluitvermogen

De STC 2B1A is het krachtigste miniloadsysteem op de markt. De rijsnelheid is meer dan 6 meter per seconde. De kraan wint tijdens het remmen zijn energie terug. Die energie wordt opgeslagen in SuperCaps. Ze wordt weer hergebruikt tijdens de acceleratie, die daardoor oploopt tot maar liefst 5,3 m/s2. Door de recuperatie dalen tegelijk het energieverbruik met 25% en het benodigde aansluitvermogen met zelfs 50%.

“Met dit miniloadsysteem verleggen we de grenzen”, legt Klaus-Dieter Rosenbach, bestuurslid bij Jungheinrich, uit. “De STC 2B1A presteert op alle relevante gebieden veel beter dan reeds bestaande systemen. Ons systeem levert hogere omslagprestaties, heeft een lager energieverbruik, benut de ruimte beter en is óók nog eens heel flexibel aan te passen aan elke situatie. Wat er gezamenlijk voor zorgt dat de gebruiker lagere operationele kosten heeft dan ooit.”

Grootste servicedienst van Nederland

Het nieuwe miniloadsysteem maakt deel uit van een hele familie Jungheinrich magazijnkranen. Meer dan 80% van de componenten wordt ook in andere modellen gebruikt. Onderdelen zijn daarmee altijd direct beschikbaar. Jungheinrich beschikt met 160 monteurs bovendien over de grootste servicedienst van Nederland, zodat snelle service verzekerd is. Tevens biedt de magazijnautomatisering specialist 24 uur per dag/7 dagen per week service op afstand aan.

Lees meer over miniloadsystemen

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?