0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
MasterMilo revisie

MasterMilo revisie

Dit is hoe wij de gebruikte heftruck van MasterMilo reviseerden

Heftruck reviseren in werkplaats Alphen aan den Rijn

Duurzaamheid en efficiëntie zijn belangrijk voor Jungheinrich. Daarom zorgen wij ervoor dat onze heftrucks na een eerste inzet als gebruikte heftrucks verder kunnen. De meeste gebruikte heftrucks reviseren wij in onze werkplaatsen, waaronder die op ons hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Het YouTube kanaal MasterMilo wilde weten hoe wij dat doen en hielp mee bij de revisie van hun eigen gebruikte heftruck. Natuurlijk werd elke stap van het proces gefilmd.

Het YouTube kanaal MasterMilo maakt techniek interessant voor een grote doelgroep. Ze werken in hun werkplaats aan verschillende projecten, ze restaureren oude auto’s en bouwen nieuwe voertuigen. Een veilig en goed werkende heftruck is hierbij heel belangrijk.

Om de veiligheid in de werkplaats te verbeteren, ging het team op zoek naar een alternatief voor de oude heftruck. De gebruikte elektrische heftruck EFG 216k met shideshift van Jungheinrich bleek de juiste vervanger. Om de techniek in hun nieuwe heftruck beter te begrijpen, hielpen ze mee tijdens de revisie in onze werkplaats in Alphen aan den Rijn.

Heftruck uit elkaar halen

De eerste stap van de revisie is het uit elkaar halen van de heftruck. De vorken, cilinders en kabels worden losgemaakt en het lastrek en de mast worden van het chassis gehaald. De accu wordt uit de machine gehaald voor een controlebeurt en een grote schoonmaak. In een half uur is de heftruck uit elkaar gehaald en kan het MasterMilo-team zien hoe de truck er van binnen uitziet.

Nieuwe heftruck banden en schoonmaken accu

Zodra het chassis er weer zo goed als nieuw uitziet, worden de nieuwe banden gemonteerd. De mast, de hydroliekslangen en de cillinders worden vastgekoppeld en daarna plaatsen de monteurs de cabine terug op het chassis. De vorken en het lastrek worden aan de mast bevestigd en de heftruck is bijna klaar. Het schoonmaken en controleren van de accu is één van de laatste stappen van het revisieproces. Met de nieuwe voetmat, PVC stoel, Jungheinrich-stickers en BMWT keursticker is de heftruck klaar voor gebruik.

Heftruck in de vrachtwagen

De heftruck is van binnen en buiten opgeknapt, zodat het MasterMilo-team weer veilig, snel en prettig kan werken in hun werkplaats. De heftruck leverden wij met bijpassende acculader af bij de MasterMilo werkplaats in Baarle-Nassau. 

Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk de video:

Gebruikte heftruck op maat

Elke inzet is anders en daar houden wij rekening mee bij de revisie van onze elektrische heftrucks. Op basis van de wensen en behoeften van MasterMilo hebben wij de heftruck gereviseerd. De voordelen van een gebruikte heftruck zelf ontdekken? Bekijk ons uitgebreide aanbod of neem contact op voor een persoonlijk advies.


Ook interessant

Heeft u nog vragen?